Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közös élmények

Családi nap a Rákóczi téren

2019. szeptember 16. hétfő

Változatos programok várták szeptember 14-én a Rákóczi térre látogató családokat. A Kesztyűgyár Közösségi Ház szervezésében megvalósult Családi napon kicsik és nagyok egyaránt találhattak kedvükre való időtöltést.

A kicsik az arcfestőknek köszönhetően mesebeli lényekké alakulhattak át, de polaroid fényképezőgép és egy fotós segítségével egy olyan fényképet is hazavihettek magukkal emlékként, melyen egy óriási plüssmackó és számos kisebb barátja társaságában élvezik a napfényes őszi délelőttöt. A nagyobbak egy helytörténeti kvízt kitöltve a Józsefvárossal kapcsolatos ismereteikről adhattak számot. Cserébe megforgathatták a szerencsekereket: Fortuna kegyeltjei golyóstollat, esőkabátot, esernyőt vagy mini zseblámpát nyerhettek a helyes válaszaikért cserébe.

A rendezvényre érkező családok egy improvizációs színházi előadás nézői és aktív résztvevői is lehettek, a felnőtteket pedig befőzőverseny várta. A zsűrinek nem volt egyszerű feladat kiválasztani a legjobban sikerülteket az ínycsiklandó és mutatós házi készítésű savanyúságok, befőttek és lekvárok közül. A verseny díjazottjait tányérkészlettel, salátástállal és limonádés kancsóval jutalmazták a szervezők.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben