Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tánc, zene és jókedv

Szüreti mulatságok a Nappali Ellátások klubjaiban

2019. szeptember 20. péntek

„Itt van az ősz, itt van újra”, erre utalnak az egyre rövidülő nappalok és az olykor hűvösre forduló időjárás mellett, az érett gyümölcsökkel teli fák és az édes fürtökben gazdag szőlőtőkék is. Az ősz a termések betakarításának az ideje is, amit többnyire mulatság kísér. Nem volt ez másként a Mátyás téri Reménysugár Időskorúak Klubjában és a Delej utcai Napraforgó Klubban sem, ahol szeptember 19-én délután bállal ünnepelték a szüreti időszak beköszöntét. A rendezvényeken részt vett Sántha Péterné alpolgármester is.

Délibábos Hortobágyon, Ősszel érik babám, Lazítani – többek között ezek a jól ismert dallamok is felcsendültek a vidám és baráti hangulatú szüreti mulatságokon, melyeket Sántha Péterné nyitott meg. Józsefváros alpolgármestere beszédében kiemelte, mennyire hálásak lehetünk azért, hogy olyan helyre születtünk, ahol megtapasztalhatjuk a négy évszak csodáit, majd felidézte az ősz egyik legnagyobb szépségével, a szüreteléssel és az azt követő mulatságokkal kapcsolatos emlékeit.

 

„A gimnáziumban az osztályfőnökünk megszervezett nekünk egy kirándulást Tokaj környékére, ahol több napon át szedtük a szőlőt” – idézte fel a szüreti időszakkal kapcsolatos emlékeit az alpolgármester. „Zengjen a nóta, perdüljünk táncra, mert az éneklés és a tánc a lélekre és az egészségre is nagyon jó hatással van” – javasolta a rendezvények örökifjú résztvevőinek Sántha Péterné, aki nemcsak szavakkal, de tánccal is megnyitotta az egész délután át tartó zenés mulatságokat.

Fotó: Nyári Gyula/Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben