Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Harminc éve szabadon

Szabadságkoncert: Ünnepeljünk együtt a Szenes Iván téren!

2019. szeptember 20. péntek

Harminc éve már, hogy hazánkban és Közép-Európában elkezdődtek azok a folyamatok, amelyek végül a rendszerváltáshoz vezettek, és melyek eredményeképp lezárult országunk pártállami, Szovjetunióból távvezérelt, több mint négy évtizednyi léte. Ezt a kerek évfordulót Józsefváros nagyszabású koncerttel – melyen többek között fellép Nagy Feró és a Beatrice, valamint Vastag Csaba és zenekara is – és tűzijátékkal ünnepli szeptember 27-én.

A magyar kormány az 1989-90-es rendszerváltoztatás harmincadik évfordulója alkalmából meghirdette a 30 éve szabadon című emlékévet, amely keretében országszerte különböző programokkal, kiállításokkal emlékeznek meg a települések és a szervezők a legújabbkori magyar történelem eme kulcsfontosságú eseménysorozatáról.

Kerületünk a Szenes Iván téren rendezi meg Szabadságkoncertjét, ahol délután fél öttől várják az ünnepelni vágyókat. A Józsefvárosi Önkormányzat szervezésében, a 30 éve szabadon Emlékbizottság támogatásával megvalósuló rendezvényen elsőként a Kiss Kata Zenekar lép színpadra, őket Vastag Csaba és zenekara követi Vastag Tamás vendégszereplésével, majd Nagy Feró és legendás zenekara, a Beatrice csapnak a húrok közé. A koncertsorozatot látványos tűzijáték zárja.

Fotó: Beatrice.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben