Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Mise a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban

Védőszentjükre emlékeztek a logisztikus katonák

2019. szeptember 20. péntek

A Honvédelmi Minisztérium Katolikus Tábori Püspökség és az Magyar Honvédség Logisztikai Központ minden évben ünnepi misével emlékezik meg a logisztikus katonák védőszentjéről, Szent Máté evangélista apostolról. Az ebből az alkalomból, közel kétszáz fő részvételével megtartott rendezvénynek a tisztviselőtelepi Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom adott otthont szeptember 20-án.

Az immár tíz éve hagyománnyá vált ünnepi mise résztvevőit a történelmi zászló és a csapatzászló behozatala után Vargha Miklós Péter plébános köszöntötte, aki a templom épületét és a benne található jelképeket is bemutatta az egybegyűlteknek.

Ezt követően vette kezdetét a HM Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke, Berta Tibor ezredes által celebrált mise, melyhez a zenei kíséretet idén is a Katona János alezredes, karnagy által vezetett MH Légierő Zenekar Veszprém szolgáltatta.

Berta Tibor a mise homíliájában többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy az Úr mindig újabb és újabb kihívások elé állít bennünket, de ezek teljesítéséhez megoldásokat is kínál számunkra. Emlékeztetett rá, mennyivel többé válhatunk, hogyha időként kilépünk a komfortzónánkból, legyőzzük a saját korlátainkat, gyengeségeinket. 

Az ünnepi szentmise végén az  MH Logisztikai központ megbízott parancsnoka, Csinga Mihály ezredes mondott ünnepi beszédet. "Ahogy Szent Máté apostol hittel és alázattal terjesztette az evangéliumi igét, hűen kitartott mestere, Jézus mellett, úgy nekünk, logisztikus katonáknak is a kijelölt úton kell haladnunk, ami most a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderő fejlesztési program. A vezetőink hisznek az Önök szakértelmében és felelősségteljes hozzáállásában, ahogy Jézus is hitt Szent Mátéban"– hangsúlyozta az ezredes.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefvárosi újság

Szöveg: Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben