Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Együtt a gyermekekért

Jótékonysági gála a Turay Ida Színházban

2019. szeptember 23. hétfő

Számos neves művész közreműködésével a Sólyom Gyermekei Központ nyári tábora számára rendeztek jótékonysági gálát a Turay Ida Színházban szeptember 22-én. A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Klasszikus Színházért Alapítvány, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület a Turay Ida Színház, és a Bánffy György Kulturális Szalon együttműködésével megtartott rendezvényen Ferencz Orsolya, kerületünk önkormányzati képviselője mondott köszöntőt.

A Sólyom Gyermekei Polgári Társulás szervezésében 2015 óta minden nyáron öt országból érkeznek gyermekek a Felvidékre egy-egy hétre pihenni. A tábor lakóit az elmúlt években a Csata községben működő Baross Gábor Alapiskola osztálytermeiben tudták elszállásolni.

A szervezők elhatározták, hogy állandó helyet keresnek az egész Kárpát-medencéből érkező gyermekek nyári táboroztatásához, ezért szeretnék megvásárolni egy, a felvidéki Zalaba község közigazgatása alatt álló, közel négy hektárnyi területet. Ehhez járult hozzá ez a jótékonysági gála is.

 

„Ez a kezdeményezés a valódi polgári összetartozás gyönyörű példája” – hangsúlyozta beszédében Ferencz Orsolya.

Hozzátette: a Kárpát-medence nehéz sorsú gyermekei ennek köszönhetően lehetőséget kapnak arra, hogy megismerkedjenek egymással, és olyan tájakat lássanak ahová egyébként nem tudtak volna eljutni. „Ám ennél is fontosabb, hogy megtapasztalhatják az összetartozás érzését” – hívta fel a jelenlévők figyelmét a kezdeményezés jelentőségére az önkormányzati képviselő.

A változatos műfaji skálán mozgó műsort Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének vezetője és Takács Bence Ervin előadóművész vezette.

A fellépők között volt Benkő Péter és Hűvösvölgyi Ildikó, akik többek között Juhász Gyula és Weöres Sándor verseket adtak elő, valamint Bozsó Péter, Bódi Barbara, illetve a Turay Ida Színház tánckara, akik jól ismert operettslágerekkel érkeztek. Homonnay Zsolt és Sáfár Mónika színművészek Tolcsvay László Mária evangéliuma című rockoperájából énekeltek egy részletet, valamint Kathy-Horváth Lajos hegedűművész is színpadra lépett virtuóz produkciójával, Balázs Vivien mesemondó pedig egy mesével nevettette meg a közönséget.

A jelenlévők a rendezvény keretében megcsodálhatták a Hampel Katalin által tervezett ruhákat is, a gálaműsor végén pedig a rendezvény fővédnöke, Pongrácz Vilmos adta át az összegyűlt, közel 300 ezer forintnyi összeget Okos Csabának, a Sólyom Gyermekei Polgári Társulás vezetőjének.

Fotó és szöveg: Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben