Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új útburkolat, megszépült járdák, biztonságosabb parkolás

Birtokba vették az autósok a felújított Bezerédj utcát

2019. szeptember 23. hétfő

A macskaköves utcáknak kétségkívül van bizonyos nosztalgikus bája, ám minden autós egyetért abban, hogy ezek bizony csak messziről, kellő távolságból szerethetők igazán, és semmiképp sem kocsival áthaladva rajtuk. Így ne sajnáljuk, hogy Józsefvárosban ismét eggyel kevesebb van már belőlük, hiszen ezen a nyáron a Bezerédj utca II. János Pál pápa tér és a Kiss József utca közötti szakasza is új burkolatot kapott, amelyet szeptemberben vehettek birtokukba az autósok.

Kerületünk egyik utolsó macskakő borítású utcája kapott új burkolatot a munkálatok során, amelyet teljes mértékben kerületi forrásból újítottak meg – tudtuk meg Sára Botondtól, aki rámutatott, nem egyszerűen csak aszfaltozás történt a Bezerédj utcában, hanem a teljes pályaszerkezet megújult ezen a nyáron a járdákkal együtt, valamint az út víztelenítése és a lakóházak szennyvízelvezetése is megoldódott, ugyanis az ereszcsatornákat közvetlenül a csatornagerincre kötötték be.

A polgármester azt is elmondta, az átadással egyik utolsó elemét is teljesítették annak a vállalásuknak, amelyben 22 útszakasz megújítását tűzték ki célul ebben a ciklusban.

A Bezerédj utca most átadott útszakaszán található a Leövey Klára Görögkatolikus Gimnázium, Közgazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskola főbejárata is, ahol az idei tanévben a szülők már használhatják az újításként kialakított „Kiss and ride” zónát – egy olyan parkolóhelyet az iskola kapujánál, ahová beállva a szülő biztonságosan ki tudja tenni gyermekét, és továbbhajthat anélkül, hogy megállásával fennakadást okozna a forgalomban.

Zentai Oszkár, a környék önkormányzati képviselője a felújítással kapcsolatba elmondta, a munkálatok befejeztével több fát is elültettek a felújított útszakaszon, amelynek jobboldalán halszálkás, míg a bal oldalán párhuzamos parkolót alakítottak ki. A képviselő hozzátette, az utca lakói mellett az autósok is nyertek a megújult útszakasszal, hiszen az – a Rákóczi út és az Erkel Színház közelségének köszönhetően – jelentős forgalmat bonyolít nap mint nap. 

Zentai Oszkár helytörténeti érdekességként azt is elmondta, a Bezerédj Imre kuruc brigadérosról elnevezett utcában élt Szeles Erika Kornélia, az 1956-os forradalom és szabadságharc fiatal mártírja, akivel egy sorozatlövés végzett Józsefvárosban, miközben egy sebesült társán próbált segíteni vöröskeresztes nővérként.

Fotó: Baranyai Attila, Huszár Boglárka/Józsefváros újság

Szöveg: Zékány János

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben