Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szórakoztató tudományos előadások

Idén is megrendezik a Kutatók Éjszakáját

2019. szeptember 24. kedd

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett, ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Hazánk legnagyobb tudomány-népszerűsítő rendezvénysorozata minden év szeptemberének utolsó péntekén és szombatján kerül megrendezésre, így idén szeptember 27-én és 28-án nyerhetünk bepillantást a különböző tudományterületek titkaiba.

A Rendezvény célja a kutatói életpálya népszerűsítése és a tudomány közelebb hozása az emberekhez, szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül. Idén 260 helyszínen közel 2700 programmal csábít a rendezvény.

Józsefvárosban számos izgalmas előadás várja az érdeklődőket. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusán egyebek mellett az Európai Tanácsadó Bizottsággal, illetve a  lőfegyvertartási joggal kapcsolatos előadásokat hallhatna. Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeumban pedig kerekasztal beszélgetésen vehetnek részt.

Az Óbudai Egyetem Tavaszmező utcában található Keleti Károly Gazdasági karán egyebek mellett arról informálódhatnak, hogyan készülnek a mentes élelmiszerek, hogyan lehetnek sikeres vállalkozók, kipróbálhatnak egy versenyautó szimulátort, egy szabaduló szobában is bizonyíthatnak, illetve a VIII. kerületi rendőrkapitányság jóvoltából bűnmegelőzéssel és a rendőri hivatás kulisszatitkaival is ismerkedhetnek.

A Semmelweis Egyetem karain, intézeteiben és klinikáin egészséggel, biológiával, kémiával, gyógyszerekkel és orvostudománnyal kapcsolatos előadásokat hallhatnak és láthatnak. Az ELTE Bölcsészettudományi karán többek között filozófiával, beszédképzéssel és az ovisok nyelvével ismerkedhetnek. A Magyar Természettudományi Múzeumban egy jégkorszaki faunaváltás tárgyi bizonyítékait is láthatják. A Magyar Nemzeti Múzeumban egyebek mellett a leletek titkos életét ismerhetik meg, rézkori háztartásokba tekinthetnek be, vaskori tájakon barangolhatnak, és arról is tájékozódhatnak, mekkora a tudomány szerepe a textil és a fém műtárgyak megőrzésében.

Részletes program: www.kutatokejszakaja.hu

Fotó: Józsefváros újság/archív, Durbák György/Óbudai Egyetem

Szöveg: Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben