Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az önkormányzat folyamatosan támogatja az időseket

Újabb segítség a józsefvárosi szépkorúaknak

2019. szeptember 26. csütörtök

Józsefváros – Idősbarát önkormányzatként – folyamatosan igyekszik szebbé, könnyebbé tenni a kerületben élő szépkorúak mindennapjait: többek között ingyenes egészségügyi szolgáltatásokkal, gyógyszer- és fűtéstámogatással, élelmiszerutalvánnyal. Sára Botond polgármester lapunknak elmondta: Az idősek világnapja alkalmából arról döntöttek, hogy idén minden 65. évét betöltő és ennél idősebb józsefvárosi nyolcezer forint támogatásban részesül.

A kerület vezetése arra törekszik, hogy a mindennapokban is kifejezze megbecsülését az idősek felé: hosszú évek óta működik az egészségügyi rendelésekre eljutni kívánó időseknek a térítésmentes személyszállítási szolgáltatás, valamint ingyenes szűréseket szerveznek. Az önkormányzat továbbá gondoskodik az idősek szabadidős programjairól is: a 65 év felettiek ingyenesen látogathatják a Turay Ida Színház előadásait, a folyamatosan megújuló kerületi klubokban kézműves foglalkozásokat, teadélutánokat, valamint kirándulásokat, múzeum- és színházlátogatásokat szerveznek.

Ennek a törekvésnek eredményeként 2013-ban Idősbarát Önkormányzat-díjat nyert Józsefváros. „Az elismerés ugyanakkor kötelezettséggel és feladattal is jár, ezért a mindennapi megbecsülés mellett az önkormányzat gyógyszer-támogatással, élelmiszerutalvánnyal, fűtéstámogatással is igyekszik segítséget nyújtani a szépkorúaknak” – mondta lapunknak Sára Botond. Október 1. Az idősek világnapja, ebből az alkalomból idén tovább bővül a támogatások sora, a Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság legutóbb arról döntött, hogy minden 65 évét idén betöltő, illetve 65 év feletti józsefvárosi állandó lakos 8.000 forintos támogatásban részesül. „Hálával, megbecsüléssel és tisztelettel tartozunk az idősek felé, mindazért az élettapasztalatért és sok munkáért, ami mögöttük áll” – hangsúlyozta a polgármester.

A támogatást – amelynek részleteiről az érintettek levelet is kapnak – december 31-éig lehet kérelmezni postai úton, a 1082. Bp., Baross utca 66-68., elektronikus úton a szocialis@jozsefvaros.hu címen, vagy személyesen a Családtámogatási Irodán a Baross utca 66-68. alatt, ahol az ügyfélfogadási időben külön ügyintéző, soron kívül fogadja a kérelmezőket. 

Fotó: Józsefváros újság/archív

Szöveg: Bányai Rudolf 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben