Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kilencven év, és ami mögötte van

Isten éltesse Iluska nénit és Zoltán bácsit!

2019. szeptember 26. csütörtök

A napokban töltötte be kilencvenedik születésnapját Selényi Zoltánné és Tisza Zoltán József. A Mátyás téren lévő Olajág Otthon két szépkorú lakóját a Józsefvárosi Önkormányzat nevében Sántha Péterné alpolgármester köszöntötte egy csokor virággal, egy üveg borral, valamint egy-egy Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt oklevéllel.

„Belegondolva az elmúlt 90 év magyarországi történéseibe, csodálatra méltó, hogy mennyi mindent éltek át, ma mégis milyen mosolygósan és fiatalosan ünnepelhetjük Önöket. Hiszem, hogy ez a családjuk és a munkájuk iránti elkötelezettségüknek is köszönhető” – méltatta az ünnepelteket Sántha Péterné alpolgármester, békés, nyugalmas elkövetkező hosszú éveket kívánva nekik.

 

Selényi Zoltánné, Iluska néni ma is rendszeresen hódol hobbijának, a kötögetésnek, ami kapcsolódik hivatásához is, hiszen aktív éveiben kötödében dolgozott. 2012 óta él a Mátyás téri Olajág Otthonban, gyermeke nem született, testvérei sajnos már nincsenek köztünk, így az otthonban élők és dolgozók jelentik számára a közösséget, ahová tartozónak vallja magát.

Tisza Zoltán József Nyíregyházán született, Nyírjákón, illetve Kisvárdán töltötte az általános és a középiskolás éveit, majd 1955-ben gépészmérnökként szerzett diplomát. 1961-ben Józsefvárosba költözött, és a Ganz gyárnál helyezkedett el. Három házasságából három gyermeke született: Zoltán, Katalin és Tünde. Középső gyermeke, Katalin – aki az ünnepségen is jelen volt – ma is Józsefvárosban él. Eddig három unokával és egy dédunokával bővült a család, és – amint azt Zoltán bácsi tréfásan megjegyezte – a bűvös hármasok sorát remélhetőleg három számjegyű életkor is bővíti majd.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben