Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Elkészült az irodakomplexum bemutatóterme

Rendelő és szolgáltatások is lesznek a Százados negyedi irodaparkban

2019. szeptember 26. csütörtök

Háziorvosi rendelő és életminőséget javító szolgáltatások is lesznek az Aréna Business Campus irodakomplexumban, amely beruházás a Hungária körút – Hős utca – Százados út – Stróbl Alajos utca által határolt telken valósul meg. Az épülő irodapark már elkészült bemutatótermének megnyitóján Sára Botond polgármester kiemelte: az elmúlt években Józsefváros Budapest legdinamikusabban fejlődő kerületévé vált, amelynek köszönhetően egyre többen költöznek ide, és a befektetők számára is egyre vonzóbb a városrész.

A bemutatóterem ünnepélyes avatóján – amelyen részt vett Egry Attila alpolgármester is – Sára Botond arról beszélt: Józsefváros az elmúlt évtizedben jelentős fejlődésen ment keresztül.

Emlékeztetett: tíz évvel ezelőtt, amikor nekivágtak a város fejlesztésének, a „nyócker” a prostitúcióról, a drogkereskedelemről volt hírhedt, ezért elsőként a közbiztonság helyzetét kellett rendezni. Ennek köszönhetően az elmúlt tíz évben a bűncselekmények száma a felére, a szubjektív biztonságérzetet befolyásoló kiemelt bűncselekmények pedig a kétharmadával csökkentek. A polgármester azzal folyatta, hogy megszépültek a közterek, az intézmények és folyamatos az úthálózat, valamint az önkormányzat társasházi pályázatának köszönhetően a lakóépületek felújítása is.

A Százados negyed fejlesztéséről Sára Botond – aki a negyed önkormányzati képviselője is – azt mondta: „építettünk új óvodát, egy játszóteret, felújítottuk a bölcsődét és kibővítettük a térfigyelő-kamerarendszert”. A polgármester a felsorolást azzal folytatta, hogy a lakosok kérésének megfelelően megszüntették a parkolási feszültségeket a fizetős parkolás bevezetésével, továbbá elkezdték felújítani az utcákat is, példának említve az Asztalos Sándor utcát, és a Százados út két szélső szakaszát. A középső rész felújítása a magasépítések befejezése után valósul meg.

Sára Botond a jövőbeni tervekről azt mondta: egy tovább fejlődő, biztonságos, rendezett Józsefvárost szeretnének építeni, ahol a gyerekeknek jó felnőni, a családoknak jó élni, amely biztonságos és mindenkinek otthonul szolgál. „Ezért 2030-ra gyerek- és családbarát város megteremtését tűztük ki célul. Ehhez bővíteni kell a szolgáltatások körét, és ez a komplexum ezt a célt is szolgálja majd. „A tervek szerint ebben az épületben jövőre megnyílhat az új gyermek és felnőtt háziorvosi rendelő, valamint egy sor olyan szolgáltatás – sportolási és étkezési lehetőségek, bank – is jelen lesz, amelyet eddig csak távolabb tudtak igénybe venni az itt lakók” – zárta a beszédét Sára Botond.

Borbély Zoltán, a beruházó Atenor magyarországi vállalatának igazgatója megköszönte az önkormányzat szívélyes fogadtatását, hozzátéve, hogy már most otthonosan érzik magukat a kerületben. Mint mondta: a négy épületből álló projekt első „A” épületének már négy bérlője van. A gyors siker alapján már bele is fogtak a „B” épület kivitelezésébe, amely 2021 közepére készülhet el.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben