Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Húsz éve együtt

Az Iváncza házaspárt köszöntötték

2019. szeptember 26. csütörtök

Immár 20 éve fogadott egymásnak örök hűséget Ivánczáné Stréli Mónika és Iváncza Gyula. A jeles alkalomból a Józsefvárosi Önkormányzat nevében Vörös Tamás képviselő köszöntötte őket egy csokor virággal, illetve a Turay Ida Színház tetszőleges előadására szóló jeggyel.

Mint a házaspár elmesélte: megismerkedésük egy sorszerű találkozásnak köszönhető. Mónika egy lakás bérlőjeként hívta segítségül a vízvezeték szerelőként dolgozó férfit, így talált egymásra a pár, akik ma a Tömő utcában élnek. Mindketten régóta józsefvárosi lakosok: Gyula a ’60-as, Mónika pedig a ’90-es években költözött a kerületbe.

Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú házasság titka, teljes egyetértésben feleltek: bizalom, szeretet, elfogadás. „Persze nincs egyetlen jól bevált recept, hiszen minden kapcsolat más és más” – teszi hozzá Gyula. Mónika pedig azt tartja fontosnak, hogy egy pár két tagja tökéletesen kiegészítse egymást. Hozzáteszik, hogy fontos a közösen töltött idő is, amikor teljesen egymásra tudnak koncentrálni, számukra a közös utazások adnak erre lehetőséget. Mónikának az előző kapcsolatából is született egy gyermeke, illetve van egy közös lányuk is, így az utazásokra gyakran a családdal közösen kerítenek sort.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben