Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Játékos sport a család minden tagjának

Tollaslabda fesztivál Józsefváros terein

2019. szeptember 28. szombat

Kicsiket és nagyokat, fiatalokat és örökifjakat egyaránt a terekre csábított szeptember 28-án a Józsefvárosi Tér Tollaslabda Fesztivál. A Nemzeti Közszolgálati SE és a Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége által, a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával megtartott rendezvény keretében kerületszerte több helyszínen várták a szervezők a tollaslabdajáték kedvelőit.

Az öt különböző helyszínen – a FiDo téren, a Kálvária téren, a Horváth Mihály téren, a Tisztes utcai játszótéren és az Orczy-park játszóterén – felállított tollaslabda pályákon egymást váltották a sportág kedvelői. A FiDo és a Horváth Mihály térre látogatók Cserni János örökös magyar bajnok tollaslabdázóval is megmérkőzhettek.

A sportrendezvény fővédnöke, Sára Botond, Józsefváros polgármestere lapunknak kiemelte, hogy a tollaslabda nemcsak versenyport, de egyben szórakoztató és egészséges hobbi is, amit kortól és nemtől függetlenül az egész család űzhet. Mint mondta, a tollaslabdázás közös családi időtöltésnek is kiváló, ráadásul nincs helyszínhez kötve sem: fedett termekben és szabadtéren egyaránt játszható.

Várhegyi Katalin, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesületének szakmai vezetője és a Budapesti Tollaslabdázók szövetségének elnöke arról is tájékoztatott, hogy termeikben rendszeresen szerveznek szabadidős tollaslabda rendezvényeket, de lokálpatriótaként fontosnak tartja, hogy minél többen lássák, az utóbbi időben mennyire megszépültek Józsefváros közterei. Innen eredt a gondolat, hogy a kerület terein rendezzenek egy szabadtéri tollaslabda fesztivált, melynek megszervezésében a Józsefvárosi Önkormányzat és Sára Botond polgármester, a rendezvény fővédnöke is partnerük volt.

„A jövőbeni terveink között szerepel, hogy ezt az újszerű kezdeményezést tovább bővítve egy olyan napot is szervezünk, amikor a kerület összes közterén lehetőség nyílik majd szabadtéri tollaslabdázásra” – árulta el lapunknak Várhegyi Katalin.

Fotó: Senger Nikolett / Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben