Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megtartó lakóközösség

Nyárutó-piknik a Tisztes utcai játszótéren

2019. szeptember 29. vasárnap

Családi piknikre várták a kerület lakóit a Százados-negyedi Tisztes utcai játszótérre szeptember 28-án, szombaton. A Civilek a Százados Negyedért Egyesület szervezésében megvalósult rendezvény célja elsősorban az volt, hogy közelebb hozzák egymáshoz a negyed lakóit.

Míg a kisebbek körében a felállított ugrálóvárnak volt a legnagyobb sikere, addig a nagyobbacskák egy-egy Pókember vagy épp csillámpóni arcfestésért álltak sorban, ugyanakkor a színes játékokkal tűzdelt sorversenynél is nagy volt a nyüzsgés szombat kora délutántól a Tisztes utcai játszótéren rendezett Nyárutó-pikniken. Természetesen a csúszda, a hinta, a homokozó és mászókák sem maradtak üresen, az energiával telt gyermekek kis pihenőre a piknikező asztalnál álltak csak meg kürtőskalácsot csipegetni, vagy egy pár korty teát felhörpinteni.

A közel egy éve alakult Civilek a Százados Negyedért Egyesület tagjai már korábban is szerveztek családi rendezvényeket a nagyobb ünnepekkor, alkalmat biztosítva a negyed lakóinak, családjainak, hogy minél jobban megismerhessék egymást, tartalmas időt tölthessenek el egymás társaságában - közösséggé kovácsolódjanak. „A korábbi tapasztalatainkból kiindulva, igyekszünk minél szélesebb körben, és több fórumon hírt adni a rendezvényeinkről, hogy minél többen látogassák azokat, mert itt lakóként fontos számunkra, hogy az emberek ne csak éljenek egymás mellett, hanem jó kapcsolat alakítsanak ki a másikkal” – mondta Jakabné Kiss Ildikó, a Civilek a Százados Negyedért elnöke.

Hozzátette: ha a családok itt megismerkednek egymással, akkor később akár egyénileg tarthatják a kapcsolatot és a gyermekeknek is az a jó, ha barátságokkal beszőtt közegben nőnek fel.

A játszópark részese volt az önkormányzat által elindított Játszótéri szerdák tematikus programnak is, amelynek célja szintén a kerület közösségeinek további erősítése – emlékeztetett a rendezvényre kilátogató Sára Botond.

„Az önkormányzat számára nagyon fontos az, hogy olyan helyeket alakítson ki, ahová ki tudnak mozdulni a családok, és minőségi időt tudnak együtt tölteni” – emelte ki a polgármester. Hozzátette, a kerületen belül születendő gyermekek száma ebben a negyedben a legmagasabb ezért először játszóteret építettek, majd teljesen felújították és kibővítették az óvodát 180 férőhelyesre. Azt is elmondta, hogy tervezik a bölcsőde és a játszótér kibővítését is, valamint gyermek és felnőtt háziorvosi rendelő kialakítását is.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Imre Zsófia

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben