Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Kell a zene!”

Doboziak napja a FiDo téren

2019. szeptember 30. hétfő

Zeneszóval telt meg a FiDo tér szeptember 28-án, szombaton. A Sors-Társak Együtt Egyesület által szervezett Doboziak napja rendezvényre gyönyörű népdalokkal, nótákkal, örökzöld operettslágerekkel, musical dallamokkal, interaktív gyermekkoncerttel és táncbemutatóval várták a családokat és az érdeklődőket. „Ezek az összejövetelek a közösség erősödését szolgálják” – emelte ki lapunknak az esemény fővédnöke, Sára Botond polgármester.

Gyermek és felnőtt ruhaosztással, egészségügyi tanácsadással, zenés-táncos előadásokkal megtűzdelt családi napot tartott a Sors-Társak Együtt Egyesület (a Józsefvárosi Magdolna negyed Egyesület és a Társak a Teleki térért Egyesület részvételével), a Józsefvárosi Önkormányzat és a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ együttműködésével a FiDo téren. A Sors-Társak már öt éve minden második szombaton műsoros délutánokat szervez a lakosság számára. Török-Szabó Erzsébet elnök köszöntőjében kiemelte: a zenei élmények lehetőséget nyújtanak a testi, lelki feltöltődésre.

„Józsefváros mind a 11 városrészében van már olyan civil közösség, ami a lokálpatriotizmust, az identitástudatot erősíti az itt lakókban, ami egyben a közösség erősödését is szolgálja” – hangsúlyozta a rendezvényre kilátogató Sára Botond. A polgármester emlékeztetett: korábban nem volt erre példa. „Első lépésben olyan tereket kellett létre hoznunk, ahol az itt lakók összejárhatnak, közösséggé formálódhatnak. Jó azt látni, hogy az a folyamat, amit elindítottunk, kezd beérni” – tette hozzá. Mint mondta: az volt a cél, hogy a folyamatosan fejlődés mellett biztonságosabb, rendezettebb legyen a kerület, és ne csak a küllemében legyen pozitív változás, hanem belsőleg is megteljen tartalommal.

„Fontos, hogy egy lakóközösség ne csak formálisan ismerje egymást, hanem összejöjjön időnként és tagjai közelebb kerüljenek egymáshoz a kötetlen, felszabadult beszélgetések, közös programok által” – mondta Sántha Péterné alpolgármester.

Az előadáson többek között fellépett a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület kórusa a H2O Gyermek Hip-Hop Tánccsoport, a Promontor Dalárda, énekelt a magyar Edith Piafként tisztelt Horváth Gyöngyi, Tolnai András nótakirály is, és még számos művész szórakoztatta a nagyérdeműt.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Imre Zsófia

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben