Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újabb segítség a továbbtanulásra

November 5-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjra

2019. október 01. kedd

Idén ismét pályázható a Bursa Hungarica ösztöndíj, amelynek célja – az esélyteremtés érdekében – a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása.

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007 (III.26.) Kormányrendelet alapján kiírta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2019/2020. tanév második és a 2020/2021. tanév első félévére (’A’ típusú pályázat), valamint a 2020/2021. tanév, a 2021/2022. tanév és a 2022/2023. tanévre (’B’ típusú pályázat) vonatkozóan.

A pályázók köre

Az ösztöndíjpályázatra azok a kerületben állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű tanulók jelentkezhetnek:

- ’A’ típusú pályázat esetén: akik felsőoktatási intézményben, nappali munkarendben, alapképzésben, mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat,

- ’B’ típusú pályázat esetén: akik a 2019/2020. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások, vagy felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek és a 2020/2021. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében, nappali munkarendben, alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

A pályázat benyújtásának módja és határideje

A pályázat beadásához a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER-Bursa) regisztráció szükséges, melynek elérése: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

A regisztrációt követő belépés után a pályázati űrlap elektronikusan történő kitöltése és rögzítése következik, amit kinyomtatva az önkormányzatnál Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal, 1082 Budapest, Baross u. 63-67.) kell benyújtani, a pályázati kiírásban meghatározott dokumentumokkal együtt.

A pályázat kötelező mellékleteként csatolandó:

- igazolás a pályázó és a pályázóval egy háztartásban élők egy főre jutó havi nettó jövedelméről

- kitöltött és aláírt pályázói nyilatkozat nyomtatvány, melynek elérése http://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/palyazatok/aktualis/magan/1054

- ’A’ típusú pályázat esetén hallgatói jogviszony-igazolás

A mellékletek hiányában a pályázat érvénytelen!

A pályázat rögzítésének és benyújtásának határideje: 2019. november 5.

A pályázat elbírálása és a pályázati döntés

Az elbírálás határideje: 2019. december 5. Az önkormányzat a meghozott döntéséről és annak indokáról 2019. december 9-ig az EPER-Bursa rendszeren keresztül elektronikusan, vagy postai úton küldött levélben értesíti a pályázókat.

További információk: http://www.emet.gov.hu/hatter_1/bursa_hungarica/

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben