Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egy táska volt a kiszemelt zsákmány

Elfogták a rablót, aki hazakísérte áldozatát

2019. október 02. szerda

Józsefvárosban fogták el a férfit, aki úgy rabolt ki egy idős nőt Újpesten, hogy fellökte és a táskájával elszaladt, ám később visszatért, felsegítette a nőt, majd hazakísérte.

A férfi szeptember 20-án este követett egy idős asszonyt Újpesten. Az Erkel Gyula utcában hátulról meglökte az asszonyt, aki elesett és elejtette a táskáját. A férfi felkapta a táskát és elszaladt, majd pár perccel később visszament, felsegítette a földről az idős asszonyt és hazakísérte. A nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az újpesti rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították az elkövetőt, a 36 éves H. Gábort, és szeptember 27-én elfogatóparancsot adtak ki ellene. A férfit szeptember 28-án a Készenléti Rendőrség járőrei fogták el egy internetkávézónál, ahol az ablakot ütötte azért, mert alkoholos befolyásoltsága miatt nem akarták beengedni.

A rendőrök a férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették és rablás, valamint testi sértés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók előterjesztést tettek H. Gábor letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság szeptember 30-án elrendelt.

Fotó: Józsefváros újság/archív

Forrás: police.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben