Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nyáron is szorgalmasan készültek

Tanévnyitó hangverseny a Józsefvárosi Zeneiskolában

2019. október 02. szerda

A Józsefvárosi Zeneiskola a hagyományait követve idén is október elsején, A zene világnapjához kapcsolódva tartotta meg a tanév első növendékhangversenyét, melynek ezúttal is a Nap utcai épület hangversenyterme adott otthont. Az izgatott növendékek tanáraik és szüleik jelenlétében mutatták meg, mit tanultak a nyári táborban.

Katonáné Malmos Edit intézményvezető és Balázsné Szatmári Éva igazgató-helyettes köszöntötték a jelenlévőket, akik a hangversenyterembe lépve Tátrai Terézia alkotásait is megcsodálhatták. Elsőként a tábor résztvevőiből – tanárokból és diákokból – formálódott zenekar és kórus lépett színpadra az erdei táborban tanult Erdő, erdő kezdetű népdallal, de Gershwin Ha szól a jazz című művét, illetve Kodály Zoltán Háry János című daljátékából Marci bácsi dalát is hallhatta előadásukban a nagyérdemű.

A hangverseny további részében szóló és duett produkciókat hallhatott a közönség. Felcsendült többek között a hegedűk, fuvolák, furulyák, gitárok, oboák és zongorák hangja is. A kisebbek léptek először színpadra, majd egyre idősebb társaik folytatták a sort és nyűgözték le a közönséget virtuóz produkciókkal. Az est során többek között Chopin, Haydn és Handël művei is elhangzottak, majd Henry Mancini The Days of Wine and Roses című dalával ért véget a hangverseny.

A hagyományokhoz hűen ezúttal is a rendezvény keretében jelentették be annak a két tanulónak a nevét is, akiket az idei tanévben a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület (TÖE) tandíjuk átvállalásával támogat.

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa 1975-ben, Yehudi Menuhin kezdeményezésre nyilvánította október 1-jét A zene világnapjává. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.

Fotó: Nyári Gyula/Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben