Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ingyenes programok az egészségmegőrzés jegyében

Semmelweis Egészség Napok másodszor

2019. október 02. szerda

Személyre szabott testösszetétel vizsgálattal, táplálkozási tanácsadással, időskori szimulációs lehetőséggel, valamint családtervezési beszélgetésekkel és újszülöttgondozással kapcsolatos interaktív programokkal is várják a jelentkezőket október 4-én a Semmelweis Egyetem Vas utcai Egészségtudományi Karán. A Semmelweis Egészség Napok keretében megszervezett rendezvény ingyenes, de a kis létszámú foglalkozások előzetes regisztrációhoz kötöttek.

Több mint ötvenféle egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadáson és interaktív programon lehet részt venni október 4-én a 250. jubileumát ünneplő Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvényen. A programon olyan aktuális témák is napirendre kerülnek, mint a helyes táplálkozás, a mozgásszervi betegségek megelőzése, vagy épp a szenvedélybetegségek elkerülése. Szó lesz egyebek mellett a stresszkezelés gyakorlati megoldásairól, úgynevezett öregségi szimulátor segítségével a látogatók megtapasztalhatják, hogy milyen lesz majd idős emberként járni, mozogni, látni, hallani, de a pénteki egészségnap fontos témái között szerepelnek az időskori cukorbetegség, illetve szürkehályog okozta látásproblémák, azok konzervatív és műtéti megoldási lehetőségei, valamint a gyermekkori és felnőttkori kontaktlencse-viselés helyes használata.

A programok összeállítása során az Egészségtudományi Kar munkatársai nagy hangsúlyt fektettek a családtervezésre, valamint a kisebbek egészségére is. A résztvevők interaktív előadást hallgathatnak meg az apaság XXI. századi kérdéseiről, emellett a leendő vagy újdonsült szülők gyakorlati segítséget kaphatnak a csecsemőgondozásához, de a gyermekbalesetek megelőzése is napirenden lesz. A kisiskolás korosztály pedig tartásjavító tornán is részt vehet a délután folyamán. A rendezvényen a látogatók saját képességeiket is próbára tehetik: szimulációs baba segítségével kipróbálhatják, milyen beteget vizsgálni, a bátrabbak pedig elsősegélynyújtási versenyre is benevezhetnek.

A 250. születésnapját ünneplő egyetem 10 hónapon át tartó ingyenes, szűrésekkel és betegedukációs programokkal tarkított programsorozata, a Semmelweis Egészség Napok a család minden tagjának kínál érdekes bemutatókat, előadásokat, workshopokat. A rendezvényeken 2019 szeptembere és 2020 júniusa között havonta egyszer vehetnek részt az érdeklődők: öt pénteki és öt szombati napon.

Részletes programok és jelentkezés a semmelweis.hu/250 oldalon, a Semmelweis Egészség Napok fülre kattintva.

Forrás: Haszon-Nagy Zsófia/semmelweis.hu

Fotó: Kovács Attila/Semmelweis Egyetem

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben