Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Modern szolgáltatások a Palotanegyed szívében

Elkezdődött az idősklub kialakítása a Vas utcában

2019. október 02. szerda

Jó hírrel örvendeztette meg Józsefváros – azon belül a Palotanegyed – lakosságát kerületünk önkormányzata: idősklub nyílik a városrészben a Vas és a Kőfaragó utca sarkán. A felújított, átalakítás előtt álló helyiségbe október 1-én ellátogatott Sára Botond polgármester, akit a bejárásra Egry Attila és Szilágyi Demeter a környék önkormányzati képviselői is elkísértek.

A városrész idősklubjának megvalósítása célegyenesbe fordult. A felújított helyiség azon munkálatok előtt áll, amelyek elvégeztével elhárul minden akadály, hogy idősklubként nyissa meg kapuit a Palotanegyed lakói számára.

„Szigorú szabályoknak kell megfeleljen egy ilyen funkciójú helyiség. El kell végezzük az akadálymentesítést is: itt nem csak a kerekesszékes látogatók bejutására kell gondolnunk, hanem az egész helyiséget bejárhatóvá kell tenni a mozgássérültek számára, valamint speciális mosdó is kialakításra kerül. Ezek elkészültével kapjuk meg az engedélyeket többek között az ÁNTSZ-től, valamint a Katasztrófavédelemtől, amelyek szükségesek ahhoz, hogy átadhassuk a klubot a palotanegyedieknek” – mondta el a lapunknak Sára Botond. A polgármester azt is hozzátette, a helyiek javaslatai alapján esett erre a helyszínre a választás, a munkálatok elindultával pedig a környékbeliek egy régi álma került karnyújtásnyira a megvalósuláshoz. „Ha ezzel elkészültünk, már csak egy városrész van hátra ahol nincs idősklub, de azon is dolgozunk: a Százados negyedben létesülő idősklub megvalósulására sem kell az ottaniaknak sokat várniuk” – tette hozzá Sára Botond.

Különböző szolgáltatások is elérhetők lesznek

Egry Attila alpolgármester, a környék önkormányzati képviselője rámutatott: a több mint 200 négyzetméteres klubhelyiségben közösségi tér, tálalókonyha és étkező, mosó- és szárítógéppel felszerelt mosókonyha, valamint pihenésre alkalmas helyiség is kialakításra kerül. Helyben elérhető lesz számos, komfortot növelő szolgáltatás, úgy mint masszázs, pedikűr vagy fodrászat is. „Egy modern, minden igényt kielégítő klubot szeretnénk kialakítani a Palotanegyed szívében, ahol az ellátás színvonala mindenben megfelel a mai elvárásoknak, és a környék lakosságának is” – mondta Egry Attila.

Közösségi tér életkortól függetlenül

Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő emlékeztetett, lelkes támogatókra találtak a városrész lakóiban, hiszen már a munkák előkészületei alatt verbuválódott egy összetartó közösség, akik tanácsaikkal segítettek az idősklub funkcióinak körvonalazásában. Az egyesület munkája nem fejeződik be a megnyitás után, hiszen programok szervezésével, ötletekkel, szervezési munkákkal a jövőben is segíteni fogják a napi munkát a Vas utcában. „Nem egy szigorúan vett idősklub kialakításán dolgozunk, hanem az a tervünk, hogy egy olyan közösségi teret hozzunk létre a Palotanegyedben, ahová életkortól függetlenül minden itt lakó szívesen betér. Ezt a szempontot is figyelembe fogjuk venni leendő programok kialakításakor” – mondta lapunknak Szilágyi Demeter.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Zékány János

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben