Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ízletes lecsó és táncra csábító zeneszó

Idősek napi mulatság az Ezüstfenyő Gondozóházban

2019. október 02. szerda

Ragyogó napsütés, kellemes baráti beszélgetések, bográcsban készült ínycsiklandó lecsó és táncra csábító zene várta a Nappali Ellátások klubtagjait és az Ezüstfenyő Gondozóház gondozottjait a Kerepesi úton lévő átmeneti otthonban megtartott Idősek Napi Lecsó Partyn. A rendezvényen – mely kitűnő lehetőséget kínált a különböző klubok tagjai és az átmeneti otthon lakói számára az egymással való kötetlen ismerkedésre – Sántha Péterné alpolgármester is köszöntötte a jelenlévőket.

A közel 150 vendéget Kelemenné Hellinger Mária, a Nappali Ellátás szakmai vezetője, illetve Maczik Éva, az Ezüstfenyő Gondozóház szakmai vezetője köszöntötték.

Sántha Péterné alpolgármester üdvözölte az Idősek Tanácsa ülésén közölt döntést, melynek értelmében 2020-ban a nyugdíjprémium átlagos összege 20 160 forint, a nyugdíj kiegészítésé pedig 11 ezer forint lesz. Ezt a pénzt novemberben, egy összegben kapják meg a nyugdíjasok.

 

„Bízom benne, hogy ezzel az örömhírrel még több napfényt csempészhetek ebbe a ragyogó, napsütéses őszi délutánba. Az pedig, hogy kerületünkben ilyen kiváló programokat szerveznek a nyugdíjasainknak a Nappali Ellátások klubjai, és hogy Önök ezeken mindig ilyen szép számban együtt vannak, számomra külön öröm”– fogalmazott az alpolgármester, majd bejelentette, hogy Sára Botond polgármesterrel közösen támogatják a Nappali Ellátások klubjainak Dinnyésre tervezett kirándulását is. „Továbbra is maradjanak ilyen fiatalosak és frissek, érezzék jól magukat együtt!”– zárta köszöntőjét Sántha Péterné.

 

Az asztalok ezután gyorsan megteltek ínycsiklandó illatú lecsóval teli tányérokkal, a finom ebédhez pedig kellemes hangulatú zeneszó társult. A délután további részében a mulatságé volt a főszerep: a tangók, keringők, illetve a népszerű operett és táncdal örökzöldek ritmusára táncra perdültek a rendezvényen résztvevő örökifjú klubtagok.

Fotó és szöveg: Tukács Orsolya 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben