Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Jobb minőség, egységesebb városkép

Megújult a Hock János utca is

2019. október 03. csütörtök

Az úttest mellett a járdák is új aszfaltburkolatot kaptak a Hock János utca teljes szakaszán, a Horváth Mihály tér és a Nap utca között. A munkálatok teljes költségét kerületünk önkormányzata állta, a projekt folytatásaként pedig elvégezték a Nap tér útkarbantartását is, amely során a Nap utca – Nagy Templom utca – Hock János utca csomópontjában 1000 négyzetméter útpályaburkolat újult meg, beleértve a Nagy Templom utcai Gyermekkert Bölcsőde előtti szakaszt is, megakadályozva ezzel a korábban jelentkező vízmegállások újbóli kialakulását.

„Újabb vállalását teljesítette Józsefváros önkormányzata a munkálatok elvégzésével, amely során a régi burkolat felmaratása után új aszfaltréteg került beépítésre a Hock János utca teljes hosszában” – mondta el lapunknak Sára Botond. Kerületünk polgármestere arra is felhívta a figyelmet, a gyalogosokra is gondoltak a tervezés során, így nemcsak az úttest újult meg a nyár folyamán, de az utca mindkét oldalán új járda is épült.

Az útburkolat felújítása során lecserélték és szintbe helyezték a burkolatba eső szerelvényeket – aknafedlapokat, elzárókat, víznyelőket – is, és ezzel nemcsak a szebb és egységesebb városképhez került közelebb kerületünk egy lépéssel, de az autósok, motorosok, biciklisták is simábban suhanhatnak már úticéljuk felé.

A burkolatok megújulása mellett valamennyi tetőösszefolyó közvetlenül az egyesített csatornába került bekötésre, így a jövőben már nem kell tartanunk attól, hogy pocsolyába lépve eláztatjuk lábbelinket. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Zékány János

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben