Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Színházi élmény ajándékba

Az időseket köszöntötte az önkormányzat

2019. október 03. csütörtök

A Salsa, szivar, szerelem című előadást tekinthette meg a Turay Ida Színházban több száz kerületi időskorú a Józsefvárosi Önkormányzat meghívására Az idősek világnapja alkalmából. Az október 3-án 11, illetve 15 órakor kezdődő előadások előtt Sára Botond polgármester köszöntötte a jelenlévőket.

„Az időseknek az év minden napján hálával és megbecsüléssel tartozunk, hiszen mindannyian rengeteget tettek és tesznek a fiatalabb generációkért” – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve, 2013-ban Józsefváros megkapta az idősbarát önkormányzat címet. „Az időseket érintő különböző területeken – legyen szó egészségügyről, különböző szociális és egyéb támogatásokról, vagy éppen közösségépítő programokról – azért dolgozunk, hogy erre az elismerésre méltók is maradjunk.

Ezen intézkedések sorába tartozik azon döntésünk is, amelynek értelmében ingyenesen látogathatják a Turay Ida Színház előadásait kerületünk 65 év feletti lakosai. Az idei évben pedig minden 65. évét betöltő és ennél idősebb józsefvárosi nyolcezer forint támogatásban részesül az idősek napja alkalmából” – emelte ki Sára Botond.

 

„Olyan városrészt építünk, ahol a gyermekek mellett az idősek is kiemelt figyelmet kapnak”– fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy az idősebb korosztálynak kiemelt szerepe van a felnövekvő generációk életében. „Számtalan dolgot tanulhatnak a gyermekek a nagyszüleiktől, amit a szüleik nem tanítanak meg nekik, mert a mindennapi munka mellett nem marad rá energiájuk, illetve mert más szempontokat tartanak szem előtt a gyermekük nevelése során, mint a nagyszülők” – hívta fel a figyelmet Sára Botond.

 

A polgármester köszöntője után kezdetét vette az idősek tiszteletére bemutatott Salsa, szivar, szerelem című, Molnár László által rendezett előadás, amely a hűvös, szeles őszi időjárásból a napfényes, forró kubai tengerpartra repítette a nézőket, akik tanúi lehettek egy fordulatos, csattanókban gazdag, szenvedélyes, latinos temperamentumú dallamokkal fűszerezett szerelmi komédiának.

Az előadás főbb szerepeiben többek között Détár Enikő, Bódi Barbara, Bodor Szabina, Szuromi Bernadett, Kisfaludy Zsófia, Kurkó J. Kristóf, Fehérvári Péter, Valázsik Péter és Pásztor Máté léptek színpadra.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben