Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Idén is várja a közönséget a CAFe Budapest

Huszonnyolcadszor rendezik meg a kortárs művészeti fesztivált

2019. október 04. péntek

Immár 28. alkalommal kerül megrendezésre a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, melynek keretében október 4. és 20. között a kortárs zenétől, a könnyűzenei és jazzkoncerteken keresztül, tánc-, újcirkusz- és színházi bemutatókon át a képzőművészetekig számos programból csemegézhetnek az érdeklődők. A fesztivál jóvoltából Józsefvárosban is számos program várja a közönséget.

A Müpa, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésében megvalósuló eseménysorozat 17 napja alatt ezúttal is a kortárs művészeteké lesz a főszerep. Bartók Béla munkássága mellett az idei fesztivál fókuszában egy másik meghatározó magyar zeneszerző, Eötvös Péter művészete áll majd. Ebben az évben is a CAFe Budapest keretein belül valósul meg a Budapest Ritmo világzenei fesztivál, az Art Market Budapest és az őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár. Többek között a Müpa, a Zeneakadémia, az A38 Hajó, a Várkert Bazár, a Pesti Vigadó és a Trafó Kortárs Művészetek Háza ad otthont az eseményeknek.

Józsefvárosban a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (Szabó Ervin tér 1.), a Premier Kultcafé (Üllői út 2-4) és a Festetics Palota (Pollack Mihály tér 3.) várják színes programokkal a fesztivál közönségét. A Festetics Palota Tükörtermében egy komolyzenei mini fesztivál keretében a Magyar Zeneművészeti Társaság szervezésében többek között a legfiatalabb zeneszerző-generáció is bemutatkozik: mások mellett Emszt András, Baqais Ádám, Virágh András Gábor és Zámbó Jonatán műveivel találkozhat a közönség. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban a „100 szóban Budapest” című kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők október 4-e és 20-a között, mely egy négytagú zsűri által válogatott, mindössze 100 szóból álló, Budapestről szóló történeteket és a kortárs művészek által hozzájuk készített illusztrációkat tárja a közönség elé, a Premier Kultcaféban pedig Dobszay-Meskó Ilona és Tarr Ferenc Rigócsőr király című zenés mesejátékát hallhatja a nagyérdemű.

Fotó: Hrotkó Bálint

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben