Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Felújítások a VIII. kerületi hivatásos tűzoltóparancsnokságon

Folyamatos támogatás a katasztrófavédőknek

2019. október 04. péntek

Nap mint nap értünk dolgoznak a józsefvárosi tűzoltók, akik országos viszonylatban is az egyik legtöbb vonulási helyszínt tudnak maguk mögött. Ezt a munkát Józsefváros vezetése is elismeri, ezért folyamatosan segíti a kerületi hivatásos tűzoltóparancsnokságot. A legutóbb megvalósult fejlesztéseket Géczi Béla, tűzoltó ezredes, a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Kelemen Zsolt, tűzoltó alezredes, VIII. kerületi tűzoltóparancsnok mutatta be Sára Botond polgármesternek.

„Fejlődő, biztonságos, rendezett Józsefvárost építünk, amelynek elengedhetetlen részei a kerületi tűzoltók” – mondta el lapunknak Sára Botond. A polgármestert büszkeséggel tölti el, hogy ilyen csapat dolgozik a kerületben, akik nap mint nap helytállnak, és a munkájuk jelentősen hozzájárul az itt élők szubjektív biztonságérzetének javításához.

Sára Botond kiemelte: folyamatosan támogatják a kerületi katasztrófavédőket, az elmúlt 4 évben mintegy 50 millió forintot fordítottak erre a célra. A közelmúltban elkészült a tűzoltóparancsnokságon a vizesblokk felújítása, az étkező is megszépült és új szertárajtó került beépítésre.

„Feladatunknak érezzük, hogy mindenben támogassuk őket, és nemcsak az eszközeik fejlesztésében, hanem a munkakörülményeik javításában is, hiszen nem mindegy, hogy milyen körülmények között töltik el a készenléti idejüket” – hangsúlyozta Sára Botond. A polgármester biztosította a tűzoltókat arról, hogy a jövőben is számíthatnak az önkormányzat támogatására.

Kelemen Zsolt, a VIII. kerületi tűzoltóparancsnok arról beszélt: nagyon hálásak az önkormányzatnak, régi vágyuk teljesült a földszinti vizesblokk megújításával, amelyet egy kihasználatlan helyiségben alakítottak ki.

Az étkezőt teljeskörűen fel tudták újítani: lecserélték a szekrényeket, kifestettek, új burkolatot kapott a helyiség és új asztalokat, konyhai kisgépeket szereztek be – sorolta. Nem utolsósorban lecserélték a tűzoltójárművekhez vezető lengőajtót is – tette hozzá. A tűzoltóparancsnok elárulta, az állomány is kivette a részét a munkálatokból: például a bútorok összeszerelésében, illetve a festésben.

Kelemen Zsolt hozzátette, hogy még az idei évben tervezik a konyha felújítását és a világítás korszerűsítését elvégezni önkormányzati segítséggel. Az alezredes emlékeztetett, hogy Józsefváros folyamatosan segíti a tűzoltókat: évről évre jutalmat kap az állomány, bevonták őket a közszolgálati bérlakásprogramba, és a munkakörülményeik javítását célzó beruházásokon felül egy megkülönböztető fény- és hangjelzéssel ellátott ügyintézői autót is kaptak az elmúlt évek során.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szerző: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben