Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefváros folyamatosan támogatja a kerületi időseket

Tisztelet és megbecsülés a szépkorúaknak

2019. október 05. szombat

Szüreti mulatságra hívta a Józsefvárosi Önkormányzat a kerület szépkorúit Az idősek világnapja alkalmából október 4-én a Rhema Konferencia Központba. A jó hangulatról ezúttal Kocsis Tibor, Dancs Annamari és Kádár Szabolcs énekesek, valamint a Vegas Showband gondoskodott. Sára Botond köszöntőjében kiemelte: a rendezvény jó alkalom arra, hogy kifejezzük tiszteletünket, megbecsülésünket és hálánkat az idősebb generációk felé.

Az elmúlt évek kedves hagyományává vált Józsefvárosban, hogy Az idősek világnapja alkalmából önkormányzatunk közös ünneplésre invitálja a kerület szépkorúit a Rhema Központ dísztermébe, ahol színes, műsoros mulatsággal várják a vendégeket.

„Ez a hatodik alkalom, hogy ilyen szép számban találkozunk. A mai nap ismét lehetőséget biztosít arra, hogy tiszteletünket, megbecsülésünket és hálánkat fejezzük ki Önök felé. Nagyon sokat köszönhetünk Önöknek azért is, amit az elmúlt években munkájukkal, élettapasztalatukkal hozzátettek a józsefvárosi társadalomhoz” – kezdte beszédét Sára Botond.

Intézkedések az Idősbarát Önkormányzat-díjhoz hűen

A polgármester kiemelte, hogy Józsefváros 2013-ban Idősbarát Önkormányzat-díjat nyert, ezért igyekezett minél többet tenni annak érdekében, hogy méltó is maradjon ehhez a címhez. Folyamatosan kiemelt feladat a közbiztonság javítása a kerületi rendőrséggel, tűzoltósággal, közterület-felügyelettel és a polgárőrséggel kart karba öltve – fejtette ki a polgármester, majd azzal folytatta, hogy az idősek és gyermekek – mint a legkiszolgáltatottabbak –számára létrehozták az áldozatvédelmi programot (JÁSZER).

Hozzátette: az egészségbiztonság fejlesztése érdekében több fontos lépést is tettek, így felújították a szakrendelőt, valamennyi háziorvosi rendelőt, építettek egy újat a Kálvária téren, sőt, megvan a tervezete már a Százados negyedben épülőnek is. Önkormányzati közreműködéssel nyílt meg a kerületben a mentőállomás, bevezették a szakorvosi életpályamodellt, valamint idén szeptembertől behozták a kerületbe a háziorvosi ügyeleti és sürgősségi ellátást – foglalta össze a polgármester. „Valamennyi – a közösségépítés helyszíneiként szolgáló – idősklubot felújítottuk, jelenleg tartanak az munkálatok a Palotanegyedben kialakításra kerülő klub épületében, és tervezzük, hogy a Százados negyedben is létrehozunk egyet” – emelte ki Sára Botond. Mint mondta: kibővítették a szolgáltatások körét, így kedvezményes sportolási, és színházba járási lehetőséget is biztosítanak. A polgármester emlékeztetett a gyógyszer-, és fűtéstámogatás, valamint és az élelmiszerutalványok bevezetésére, továbbá az ingyenes szén-monoxid-mérő eszközök igénylésének lehetőségére, amelyek szintén jelentős mértékben járulnak hozzá az idősebb lakosság életminőségének javításához.

Újabb támogatás az időseknek

Sára Botond kiemelte, hogy a kerület vezetése Az idősek napjára mindig kedveskedett valamivel a szépkorúaknak. Idén minden 65 év feletti, józsefvárosi lakos egyszeri 8 ezer forintos támogatásban részesül – osztotta meg a polgármester. Hozzátette: a megkezdett munkát azzal szeretnék folytatni a jövőben, hogy egy tovább fejlődő, rendezett várost építsenek, ami biztonságos otthont jelent mindenki számára – a legkisebbektől a legidősebbekig.

„Nem csak a húszéveseké a világ!”

A polgármester köszöntője után a zene és a tánc kettőséé lett a főszerep. Elsőként Kocsis Tibor dalait hallgatta meg a közönség: az énekes nem csupán a színpadot, hanem a jelenlévő hölgyek szívét is meghódította. A fiatal tehetség után Dancs Annamari és Kádár Szabolcs léptek fel.

A duó által előadott operettslágereket a közönség egyként énekelte. A rendezvényen – amelyen a polgármester mellett Sántha Péterné, Egry Attila és Görhöny Ádám alpolgármesterek, a képviselő-testület tagjai és kerületi intézményvezetők is részt vettek – a koncertek utáni zenés műsort a Vegas Showband szolgáltatta, s bizony, a táncoskedvre való lelkesedésben újra érvényt nyert az örökzöld sláger ismert sora: „Nem csak a húszéveseké a világ!”

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság 

Szöveg: Imre Zsófia

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben