Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

VIII. Budapesti Bűnügyi Technikai Verseny

Ismét elsők lettek a józsefvárosi helyszínelők

2019. október 07. hétfő

A józsefvárosi helyszínelők ismét bebizonyították, hogy a legjobb teljesítményt nyújtják a fővárosban. A szeptember 26-án megrendezett VIII. Budapesti Bűnügyi Technikai Versenyen – amelyen tizenegy kapitányság csapata mérkőzött meg – a kerületünk szakemberei állhattak a dobogó legfelső fokára az eredményhirdetést követően.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztálya Dunakeszin rendezte meg a VIII. bűnügyi technikai versenyt, amelyre 11 budapesti kapitányság csapata kvalifikálta magát a tavaszi selejtezőkön. A selejtezők eredményei alapján meghívott csapatoknak több állomáson kellett helyt állnia elméleti, gyakorlati, valamint összetett feladatokban is. A verseny során a kriminalisztikai ajánlások és a szakmai protokoll szerint kellett megoldani a megrendezett szituációkat.

Egyes állomásoknál a csapatoknak a tapasztalt körülmények alapján kellett rekonstruálni a történteket, máshol a megfelelő vegyszert használva kellett nyomokat láthatóvá tenni, de jogszabályismeretüket is próbára tették.

A versenyt követően kialakult a csapatok sorrendje. A VIII. Kerületi Rendőrkapitányság csapata, Kovács Ádám rendőr hadnagy és Gele Krisztián címzetes rendőr törzszászlós végzett az első helyen, ezzel a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság immár hetedik alkalommal lett dobogós, első helyet pedig harmadik alkalommal szerzett a szakmai versenyen. A szakmai tapasztalaton és az elismerésen kívül a csapat értékes, a munkájuk során hasznos tárgynyereményekkel is gazdagította a kapitányság bűnügyi technikai csoportját.

A díjakat Terdik Tamás dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya adta át.

Fotó és forrás: police.hu  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben