Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megújult osztályt adtak át

Folyamatos fejlesztések a gyermekellátásban

2019. október 07. hétfő

Egyetemi és alapítványi forrásból, több mint 400 millió forintos ráfordítással újult meg a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinika Hemato-Onkológiai Osztálya. Az 51 ágyas osztályon speciális légtechnikai rendszert építettek be, zsiliprendszerű beléptető kapukat helyeztek üzembe, az elkülönítő szobákban betegfigyelő monitorrendszert szereltek fel, és a kis betegeket körülvevő környezetet is még barátságosabbá alakították.

A Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának Hemato-Onkológiai Osztálya a maga területén ma hazánk legmagasabb progresszivitási szintű ellátóhelye – hangsúlyozta Dr. Merkely Béla az 51 férőhelyes osztály megnyitóján, ahol havonta nyolcvan esetet, évente 120 újonnan bekerült leukémiás és daganatos gyermeket látnak el. Az intézmény rektora kifejtette, az itt dolgozó, nagy tapasztalattal és magas tudományos fokozattal rendelkező szakorvosok számos szakterületen végzik gyógyító tevékenységüket, és jelentős kutatásokban vesznek részt. Ezért lehetséges, hogy ma már a daganatos betegségben szenvedő gyermekek körülbelül 80 százaléka meggyógyul.

Dr. Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára kiemelte: a Semmelweis Egyetem a vezérhajója a gyermekhematológiai ellátásnak, amely szakmailag világszínvonalat képvisel.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese úgy fogalmazott: a gyermek a jövőnk, így egyben nemzetünk jövőjének kulcsa, ezért fontos, hogy egyre emelkedik a hazai gyermekellátás színvonala és erősödik a biztonsága.

Dr. Szász Károly, a Semmelweis Egyetem kancellárja beszámolt arról, hogy 2018 elején pályázati forrásból megtörtént a klinika fűtésének korszerűsítése, hamarosan pedig – szintén pályázatból – a nyílászárók is megújulnak.

Forrás: www.semmelweis.hu

Fotó: MTI/Kovács Tamás és www.semmelweis.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben