Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Példaértékű gondoskodás a növényzetről

Kerítés óvja a Nap utcai közösségi kertet

2019. október 07. hétfő

A Nap utca 41. számú társasház lakóközösségének kezdeményezésére a Józsefvárosi Önkormányzat bekeríttette az épület előtti kis közösségi kertet, így óvva meg annak rendezettségét. A kert kulcsait Sára Botond polgármester és Soós György, a környék önkormányzati képviselője adta át a lakóknak október 7-én.

„Példaértékű a társasház kezdeményezése, ahogyan a maga előtti területet zöldesítette, és az ott lévő virágokat, növényeket folyamatosan gondozza” – mondta el lapunknak Sára Botond polgármester. Mivel sokan nem tartották tiszteletben a munkájukat ezért az volt a lakók kérése, kerítse el az önkormányzat, hogy meg tudják óvni a növényzetet – tette hozzá a polgármester, miután Soós Györggyel, a környék önkormányzati képviselőjével átadták az egyik lakónak a kert kulcsait.

Soós György arról beszélt, hogy a terveik szerint segítséget biztosítanak majd a háznak egy öntözőrendszer kiépítésében is a kert gondozásához.

Kőházi Erzsébet, a ház egyik lakója elmondta, hogy 1987 óta élnek itt, akkor kezdték el kialakítani a kertet, közösen a szomszédokkal. „Akkoriban még úgy volt, hogy parkolót építenek ide, de összefogott a ház és beültettük bokrokkal, virágokkal, fákkal” – tette hozzá.

„Most már nyugodtak vagyunk, hogy be van kerítve, így nem lesz hiábavaló a kertben a munka” – mondta, majd végigmutatva a kerten hozzátette, mindegyik fához, bokorhoz fűződik egy-egy emlék.       

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben