Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Várják a lakosok véleményét

Modern, gyalogosbarát köztér lenne a Népszínház utca

2019. október 08. kedd

Nyitottabb, átláthatóbb terek, több növény, egységes burkolat, valamint új utcabútorok jellemeznék megújítását követően a Népszínház utcát – ezt tervezi a Józsefvárosi Önkormányzat. A koncepciótervről – amely az utcában három helyen: a Blaha Lujza térnél, a II. János Pál pápa térnél és a Teleki térnél tekinthető meg – Sára Botond polgármester, valamint Zentai Oszkár és Dudás Istvánné, a környék önkormányzati képviselői beszéltek lapunknak, felhívva a figyelmet arra, hogy várják a lakosok ötleteit és javaslatait is arról, hogy milyen legyen a Népszínház utca.

Józsefváros újjáépülésének következő lépéseként megújul a Népszínház utca – hirdeti a Nagy Fuvaros és a Népszínház utca sarkánál álló tábla.

A helyszínen Sára Botond arról beszélt, hogy egy olyan Népszínház utcát szeretnének, ahol több fa és utcabútor lenne, egységes burkolat, és amelyet alapvetően átrendeznének forgalomtechnikai szempontból is. Mint mondta: számos kérés érkezett, hogy a Blaha Lujza téri buszvégállomást szüntessék meg, ezért a tervek szerint át fogják alakítani a területet érintő buszok útvonalait is. A polgármester kiemelte: szeretnék az itt lakók véleményét kikérni arról, hogy milyenek legyenek a végleges tervek, ezért október 30-ig várják az ötleteket és javaslatokat a lakosság részéről. A Népszínház utca felújításának előkészítése szempontjából talán ez az egyik legfontosabb szakasz – tette hozzá.

Összefogással szépülne meg a Népszínház utca

Sára Botond hangsúlyozta, hogy a végleges tervekkel indulni fognak a főváros köztérfelújítási kiírásán, a TÉR_KÖZ pályázaton. A polgármester emlékeztetett: ilyen konstrukcióban újult meg a Palotanegyed, illetve ennek a kiírásnak a segítségével szépül meg a Déri Miksa utca is, amelynek a kivitelezése a következő évben kezdődik. Hozzátette: a Népszínház utca felújítása a tervek szerint két ütemben valósul meg. „Elsőként a Blaha Lujza tér és a II. János Pál pápa tér közötti szakasz szépül majd meg, a második szakasszal ezt követően pályáznánk. A cél az, hogy a megújult Blaha Lujza térről egy modern, rendezett Népszínház utcán keresztül tudjunk eljutni a mindenki által csodált Teleki téri parkba” – fogalmazott Sára Botond.

A környék egyik önkormányzati képviselője, Zentai Oszkár arról beszélt, hogy régen a Népszínház utca a maga kézműves-iparos arculatával Budapestnek egy elegáns polgári része volt, ahogyan azt az itt lévő díszes épületek is sugallják. Az önkormányzat most azt tervezi, hogy visszaadja ennek a hajdan patinás utcának a régi fényét. Dudás Zsuzsa önkormányzati képviselő kifejtette: a lakosok három helyen – a Teleki térnél, a Blaha Lujza térnél, és a II. János Pál pápa térnél – találkozhatnak ezekkel a tájékoztató táblákkal. A véleményeket pedig a partnersegi@jozsefvaros.hu e-mail címre várják – tette hozzá.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben