Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nagyobb biztonság a gyalogosoknak

Újabb négy intelligens gyalogátkelő a kerületünkben

2019. október 08. kedd

A tavalyi évben kiépített és a lakosság körében nagy népszerűségnek örvendő, mozgásérzékelővel és ledvilágítással felszerelt gyalogátkelők mintájára újabb négy „intelligens” zebra került kialakításra Józsefvárosban. A közlekedésbiztonságot növelő okos rendszerek jelentősen segítik a gyalogosok biztonságos átkelését sötétedést követően iskolák, óvodák közelében, valamint a nagy forgalmú útszakaszokon, kereszteződésekben.

A most felszerelt, napelemmel működő rendszereknek köszönhetően jóval biztonságosabban kelhetünk át az úttesten, hiszen sötétedés után egy mozgásérzékelő automatikusan felvillantja az út aszfaltburkolatába épített ledeket, figyelmeztetve ezzel az autósokat, hogy gyalogos lépett a zebrára, akit egyidejűleg egy lámpa is megvilágít átkelés közben.

„Ezzel a négy újabb, most átadott okos zebrával biztonságosabbá tettük kerületünk azon néhány gyalogátkelőhelyét, amely nagy forgalmat bonyolít, oktatási, nevelési vagy közintézmény közelében van, és ahol nem segítette eddig közlekedési lámpa az átkelést. Egy helyszínnel vagyunk még adósok: a Somogyi Béla utcában a Molnár suli előtti zebra sem marad ki a sorból. Annak hasonló technikával való felszerelését a Blaha Lujza téri munkálatokkal egyidejűleg tudjuk majd megvalósítani” – mondta el lapunknak Sára Botond.

A polgármester hozzátette: a közlekedésbiztonság növelése mindannyiunk elemi érdeke, ezért döntött kerületünk a legmodernebb technikát képviselő rendszerek kialakítása mellett, amelyeket önkormányzati költségvetésből építettek ki.

A négy új okos zebra ezentúl a Tisztviselőtelepen az Elnök és a Bláthy Ottó utca találkozásánál, a Korányi Sándor utca Üllői út felőli végén a kórház közelében, a Népszínház utcában a Teleki téri piacnál, illetve a Szigony utcai parkolónál teszi biztonságosabbá a közlekedést Józsefvárosban.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Zékány János

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben