Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A hosszú idejű szolgálat elismerése

Átadták a „Józsefváros lakosságának szolgálatában” kitüntetéseket

2019. október 08. kedd

„Józsefváros lakosságának szolgálatában” elnevezéssel új, az önkormányzat által adományozható elismerés alapításáról döntött kerületünk képviselő-testülete idén nyáron. A díjat a VIII. kerületi rendőrkapitányság állományának azon tagjai kaphatják meg, akik legalább 5 éve szolgálnak Józsefvárosban. A kitüntető címben elsőként 21 kerületi rendőr részesült, amelynek október 8-ai átadásakor Sára Botond kiemelte: a közbiztonság javításához elengedhetetlen a rendőri munka, amelynek elismeréseként az egyik legfontosabb feladat, hogy ösztönözze, támogassa őket az önkormányzat.

„Akik most itt ülnek, hosszú ideje szolgálnak Józsefvárosban, ezért a legtöbben emlékezhetnek arra, hogy milyen volt a közbiztonsági helyzet tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és hogy mennyi munkával tudtuk elérni az eddigi eredményeket” – kezdte beszédét Sára Botond.

Folyamatos intézkedések a közbiztonság javításáért

A polgármester azzal folytatta, hogy az elmúlt években – kormányzati segítséggel – több mint 5 milliárd forintot fordítottak erre a területre: megújították és kibővítették a térfigyelő kamerarendszert, körzeti megbízotti irodákat hoztak létre, eszközöket és gépjárműveket biztosítottak a kapitányságnak, és jutalmakkal fejezték ki a megbecsülésüket az állomány felé.

A befektetett munka eredményeként az elmúlt tíz évben a regisztrált bűncselekmények száma a felére, a szubjektív biztonságérzetet befolyásoló bűncselekmények a kétharmadával csökkentek, emellett jelentősen javult a nyomozások eredményessége – hangsúlyozta Sára Botond. Ennek eléréséhez kiemelten fontos volt felszámolni a régi Teleki téri piacot, amely helyére új épült, be kellett záratni a régi Négy tigris piacot, illetve meg kellett szüntetni a Kék Pont által üzemeltetett tűosztó helyet.

Újabb 100 millió forint a közbiztonság erősítésére

Sára Botond szerint ma már ott tartunk, hogy 10 lakosból 7 szerint Józsefváros közbiztonsági helyzete látványosan javult és javul: elégedettek azzal az iránnyal, ami a közbiztonság területén történt. „A kerületi konzultációban az itt élők a fejlődésre, a rendre és a biztonságra szavaztak. Egy olyan kerületet szeretnének, amely továbbra is biztonságot és otthont teremt minden egyes józsefvárosi számára: a gyerekektől az idősekig. Kocsis Máténak, kerületünk országgyűlési képviselőjének köszönhetően további százmillió forint jut a kerületi közbiztonság erősítésére Magyarország költségvetéséből. Ami jól működik, ami segíti a rendőri munkát, azt tovább fejlesztjük, például vagyonvédelmi kamerákat biztosítunk a társasházaknak” – emelte ki.

Mint Sára Botond elmondta, az eredmények fenntartásához és javításához további teendők szükségesek. Egyrészt meg kell akadályozni, hogy újrainduljon a tűosztó program, továbbra is kiemelten kell kezelni a drogokkal kapcsolatos bűncselekményeket, felül kell vizsgálni a hajléktalanellátók működését, illetve kiemelten kell foglalkozni azokkal a külföldiek által elkövetett cselekményekkel, amelyek zavarják az itt lakókat. „A törvényeket mindenkinek be kell tartani” – hangsúlyozta.  

Feladatunk ösztönözni, támogatni és segíteni a rendőröket

„A közbiztonság javítására vonatkozó terveinkhez elengedhetetlen a rendőrök közreműködése, ezért a legfontosabb feladatunk, hogy támogassuk és ösztönözzük, illetve segítsük a helyi rendvédelmi szervek megerősödését. A jelenlévők hosszú ideje dolgoznak Józsefváros közbiztonságának javításán, amely szolgálatot az önkormányzat is megbecsüli. Büszkék vagyunk Önökre, hűségükkel legyenek példaképei a most kezdő bajtársaiknak, hiszen ahogyan eddig is, továbbra is számíthatnak az önkormányzat segítségére” – zárta beszédét Sára Botond, majd Molnár Gábor józsefvárosi rendőrkapitány jelenlétében átadta az elismeréseket.

A Polgármesteri Hivatalban megtartott ünnepségen részt vett Rimán Edina, Józsefváros jegyzője, Görhöny Ádám alpolgármester, valamint a képviselő-testület több tagja.

„Józsefváros lakosságának szolgálatában” elismerésben részesült

Aszalós Bence Áron rendőr főhadnagy, akit 5 éve, a rendőrtiszti főiskola elvégzése után neveztek ki a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra. Jelenleg ő vezeti a kerületi akciócsoportot.

Dauda Márta rendőr őrnagy 20 éve teljesít szolgálatot a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságon. Pályafutását járőrként kezdte, később a vizsgálati osztály állományát erősítette. Immár 2 éve a kapitányság hivatalát vezeti.

Dózsa Noémi Anita rendőr főhadnagy 10 éve, vizsgálótisztként került a rendőrséghez, majd készenléti csoportvezetői munkakörbe került, amit jelenleg is ellát.

Dr. Dózsa Etelka címzetes rendőr őrnagy 20 éve szerelt fel a rendőrség hivatásos állományába. A Rendőrtiszti Főiskola elvégzését követően, a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra 5 éve került, ahol a Központi Közlekedési Szabálysértési Osztály állományában lát el szolgálatot.

Faragó László címzetes rendőr főtörzszászlós a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság egyik oszlopos tagja, hiszen 35 éve a kerületben teljesít szolgálatot. Pályafutását járőrként kezdte, majd váltásparancsnoki, jelenleg pedig nyomozói beosztásban dolgozik.

Govnik Tamás rendőr főhadnagy a rendőrtiszti főiskola elvégzése után került a kapitányságra, mint váltásparancsnok, majd a gazdaságvédelmi alosztály nyomozója volt. Jelenleg az akciócsoport tagja.

Grezner Eszter rendőr zászlós a BRFK VIII. ker. Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály Körzeti Megbízotti Alosztályán teljesít szolgálatot.

Hortobágyi Ádám rendőr főtörzsőrmester 5 éve a Készenléti Rendőrség állományából került a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra, mint gazdaságvédelmi nyomozó. Jelenleg a készenléti alosztály nyomozója.

Horváth Klára rendőr őrnagy idén harmincöt éve, hogy munkába állt a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányság állományába.  Járőrként kezdte pályafutását, majd 1995-től nyomozó a bűnügyi osztályon.

Juhász Tibor rendőr törzsőrmester 2009-től lát el szolgálatot a józsefvárosi rendőrkapitányságon, jelenleg baleseti helyszínelő.

Kántor Andrea címzetes rendőr főtörzsőrmester a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály Körzeti Megbízotti Alosztályán teljesít szolgálatot.

Kaszonyi Melinda rendőr őrmester 2014-től lát el szolgálatot a kerületi rendőrkapitányságon, jelenleg járőrparancsnokként dolgozik.

Kocsis Sándor Barnabás címzetes rendőr törzszászlós 20 éve stabil munkatársa a kerületi rendőrkapitányság állományának, ahol jelenleg, mint körzeti megbízott lát el szolgálatot.

Kozma Adrienn rendőr főhadnagy 2014-ben végzett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Igazgatásrendészeti Szakán. Első tiszti beosztásával került a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályára, ahol azóta is szolgálatot teljesít.

Lelkes Tamás rendőr törzszászlós 2004-től lát el szolgálatot a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságon jelenleg, mint szolgálatirányító parancsnok.

Szabó Tamás címzetes rendőr őrnagy 25 éve a rendőrkapitányság értékes tagja. Pályafutását a bűnüldözési alosztály állományában kezdte. Jelenleg a készenléti alosztályon lát el csoportvezetői feladatokat.

Szalay Krisztián címzetes rendőr törzszászlós 5 éve teljesít szolgálatot a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság bűnüldözési alosztályán, mint nyomozó.

Szili-Nemes Noémi rendőr főtörzsőrmester 10 éve teljesít szolgálatot a józsefvárosi rendőrkapitányságon, ahol, mint bűnügyi vizsgáló kezdte pályafutását. Később a készenléti alosztály állományát erősítette, jelenleg személyügyi ügyintézőként lát el szolgálatot. 

Terjék Tamás rendőr törzszászlós 15 éve lát el szolgálatot a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságon jelenleg, mint szolgálatirányító parancsnok.

Tolnay Krisztina címzetes rendőr főtörzszászlós 25 éve teljesít szolgálatot a józsefvárosi rendőrkapitányságon, jelenleg körzeti megbízottként. Nevéhez fűződik az általános iskolás gyermekek rendszeres bűn-, és balesetmegelőzési tájékoztatása, közlekedési felkészítése.

Tóthné Dolycsák Ida címzetes rendőr törzszászlós 25 éve oszlopos tagja a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságnak, ahol mint körzeti megbízott teljesít szolgálatot.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben