Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Interaktív játékelemek mutatják be a távfűtés működését

Újabb játszótér épül Józsefvárosban

2019. október 09. szerda

Tematikus játszótér épül a Józsefvárosi Önkormányzat és a Főtáv Zrt. együttműködésében a Nap téren található parkban. Az alapkőletételre október 8-án került sor, amelyen Sára Botond polgármester kiemelte: gyermekbarát várost szeretnének létrehozni, amihez szükségesek olyan közösségi terek, ahol a családok minőségi időt tölthetnek együtt.

Bár kerületünk sűrűn lakott, belvárosi övezete a fővárosnak, Józsefváros önkormányzata törekszik azon terek kialakítására, ahol a szülők, nagyszülők, gyermekek együtt kapcsolódhatnak ki. „Kiemelt figyelmet fordítunk mind az idősekre, mind a gyermekekre. Szeretnénk egy olyan városrészt építeni, ahol a családok rendezett, tiszta, élhető és gyermekbarát környezetben élhetik az életüket” – hangsúlyozta Sára Botond.

Mint mondta: elengedhetetlenek azok a helyek, amelyek az önfeledt játék élményének örömével ajándékozzák meg a gyermekeket, ehhez szükség van további játszóterek megépítésére. A polgármester emlékeztetett, hogy a közelmúltban került átadásra a Német utcai Cifra palota játszótér, majd hozzátette: hamarosan egy új kerül kialakításra a Nap téren a Főtáv Zrt. együttműködésével.

„Vállalatunk nagyon fontosnak tartja a megújuló energiák szolgáltatásában való részvételt, a távfűtés mindenképpen ide sorolható” – osztotta meg a helyszínen Ujhelyi Csaba, a Főtáv Zrt. kapcsolati és üzletfejlesztési igazgatója. Hozzátette: a tematikus játszótér elemei interaktív módon mutatják be a távfűtés folyamatát, ahogyan eljut a szolgáltatótól a fogyasztóig, így a legfiatalabb generációk játszva ismerhetik meg azt, felnőve érthető lesz számukra a rendszer működése.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Imre Zsófia

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben