Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Öt érmet szerzett a kick-box csapat

Újabb sportsikerek a Zrínyi Akadémián

2019. október 09. szerda

Több érmet is elhoztak a Józsefvárosban működő Zrínyi Miklós Kick-Box Akadémia csapatának növendékei a Győrben rendezett WAKO Utánpótlás kick-box Európa-bajnokságról. Az akadémia nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelési programra is, hogy versenyzői a korosztályos és később felnőtt nemzetközi versenyeken is sikeresen szerepelhessenek. A munka ismét meghozta gyümölcsét.

Egy országból két versenyző vehet részt az adott kor- és súlycsoportban a kick-box kontinens- és világversenyeken. Magyarországon a ranglista első helyezettje és a 2019-es Magyar bajnok kerül a válogatott keretbe. Idén június első hétvégéjén volt az Utánpótlás Magyar Bajnokság, ahol eldőlt, hogy az Akadémia sportolói közül nyolc versenyző is kvalifikálhatja magát a győri, nyárvégi EB-re.

A fiatalok, akik már 7-8 éves koruk óta űzik ezt a sportot, június közepétől kezdték el a felkészülést a versenyre, és kiválóan szerepeltek a megmérettetésen. Pallag Csenge junior korosztályban, két kategóriában indult, ezüst- és bronzérmet szerzett, Debre Bence Európa-bajnoki címmel, míg Legenyei–Pintér Noel szintén bajnoki címmel és egy bronzéremmel zárt. Hirsch Viktor, a versenyre felkészítő edzők egyike lapunknak elmondta: aki lemaradt a hőn áhított dobogóról azzal átbeszélték a hibákat, a következő időszakot pedig a megszerzett tapasztalapok tükrében tervezik meg.

2018-ban merült fel annak a lehetősége, hogy a Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia a Józsefvárosba tegye át székhelyét. Az önkormányzat rendkívül kedvező feltételekkel biztosított erre lehetőséget, és azóta is folyamatosan segítséget nyújt az egyesület fejlődéséhez.

Fotó: Zrínyi Akadémia

Szöveg: Imre Zsófia

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben