Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Segítség az autóval közlekedő családoknak

Ingyenes reggeli és délutáni parkolás a bölcsődék, óvodák és általános iskolák környékén

2019. október 10. csütörtök

Józsefváros önkormányzatának köszönhetően ősztől újra igénybe vehetik a szülők azt a reggeli és délutáni rutint jelentősen megkönnyítő kedvezményt, amellyel autójuk mentesül a parkolási díj megfizetése alól reggel 8.00 és 8:30, valamint délután 15.30 és 18.00 között a bölcsődék, óvodák és általános iskolák környékén. Az engedélyt a Parkolási Igazgatóságnál kell kérvényezni, a kérelemhez – az autó iratain kívül – csatolni kell az oktatási, nevelési intézmény igazolását, ahová a gyermek jár.

A reggeli rohanás, mikor gyermekeinket bölcsibe, oviba, iskolába visszük, valamint mikor munkából jövet fáradtan ugyanott felvesszük őket, nem tartozik a nap fénypontjai közé. Ezen igyekszik enyhíteni kerületünk önkormányzatának egyik helyi rendelete, amelynek köszönhetően a nap ezen szakaszaiban ingyenesen parkolhatnak városrészünkben azok, akik gyermeke Józsefvárosban tanul, vagy bölcsődébe, óvodába jár. A nyilvántartásba vett gépkocsik hétköznapokon 8.00 és 8.30, valamint 15.30 és 18.00 óra között parkolási díj nélkül várakozhatnak a bölcsődék, óvodák, általános iskolák és a 14 év alatti gyermekeket fogadó többcélú oktatási intézmények épületének közelében.

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Parkolási Igazgatóságának Ügyfélszolgálatán kérelmezhető, úgynevezett intézményi várakozási hozzájárulás érvényességi ideje az adott naptári év szeptember 1. napjától a következő naptári év szeptember 30. napjáig terjedő időszakon belül érvényes.

Az engedéllyel rendelkező autó a rendelet értelmében az intézmény főbejárata előtti utca teljes hosszában, az ezzel közvetlenül párhuzamos utcákban, és az arra merőleges két legközelebbi utcákban, vagy az épület előtti tér, és a térrel érintkező utcákban az adott időszakban mentesül a díjfizetés alól.

Fotó: Józsefváros újság/archívSzöveg: Zékány János
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben