Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Forgalomlassító párnák, közterület-rendezés

Közlekedésbiztonsági intézkedések a Százados negyedben

2019. október 10. csütörtök

Forgalomcsillapító párnák kerültek a napokban a Tisztes utcai játszótér bejárata előtti útszakaszra, amelyekre közlekedésbiztonsági megfontolásból volt szükség. Az utca túlsó végén, a Ciprus ház előtt pedig a lakók kérésére megemelték az aszfaltburkolatot, így biztosítva a könnyebb elvezetést az esővíznek.

A Tisztes utcai játszótér nagyon népszerű a környéken élők körében. „Örömteli, hogy egyre több kisgyermekes család költözik a Százados negyedbe, ez viszont azt is jelenti, hogy egyre többen használják a játszóteret is. Az utóbbi időben megnövekedett az autósforgalom és fontosnak láttuk, hogy a játszótér előtt a gyerekek biztonsága érdekében rákényszerítsük a sofőröket, hogy lassítsanak” – mondta el lapunknak Sára Botond. A polgármester hozzátette: a nagy igénybevétel miatt azt is tervezik, hogy kibővítik a játszóteret.

A modern, gumi anyagú forgalomlassító párnák megfelelően szélesek ahhoz, hogy az autósoknak legalább egy kerékkel át kelljen rajtuk menni, viszont jobban kíméli a gépjárműveket, mint a korábban használt forgalomcsillapítók. Az eszköz három módon jelez az autósnak: vizuálisan, hiszen fényvisszaverővel van ellátva; fizikálisan, amikor eléri a gépjármű; illetve a burkolatváltásból adódó hanghatással.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben