Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A falai is megszépültek a Cifra palotának

Mesés tűzfal a Német utcában

2019. október 10. csütörtök

Fiatalok generációknak nyújtott önfeledt szórakozást a nyolcvanas években indult Magyar népmesék rajzfilmsorozat, amit oly’ sokan vártunk izgatottan a televízió előtt kuporogva. És hogy a felnövekvő nemzedék is szívébe zárhassa a mese összetéveszthetetlen stílussal megrajzolt karaktereit, a gyerkőcök ezentúl játék közben őket csodálhatják a nemrégiben átadott Német utcai Cifra palota játszótér tűzfalán.

Októbertől – illeszkedve a játszótér népmese tematikájához –, a rajzfilmsorozat Az aranybornyú című epizódjának egy jelenete látható a Józsefvárosi Önkormányzat és a Szerencsejáték Zrt. együttműködésében kialakított befogadó játszótér melletti tűzfalon a Német utcában.

A park játékelemeit népmesei motívumokkal díszítették, a teljes összhang érdekében pedig mostantól az azt határoló fal is ezt a vonulatot képviseli. A festmény, amelyen a mesebeli királykisasszony és testvérbátyja, a királyfi épp útnak indul szerencsét próbálni, és megtalálni élete párját – a Neopaint csapatának keze munkáját dicséri, akik az elkészült képet egy hatalmas palotával bővítik majd ki előreláthatóan jövő tavasszal, a tűzfal felsőrészének szigetelése után.

A szeptember 25-én, Sára Botond polgármester és Dr. Czepek Gábor a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója által átadott játszótér nem csupán akadálymentesítve került kialakításra, de a játszóeszközöket is aszerint választották ki, hogy azok hozzáférhetők és biztonságosak legyenek valamennyi fogyatékossági csoporthoz tartozó gyermek számára is.

Fotó: Senger Nikolett, Baranyai Attila/Józsefváros újság 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben