Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az idei évtől könnyebben lehet tűzfalak felújítására pályázni

Megújulnak a Szigony utca homlokzatai

2019. október 11. péntek

Már zajlanak a felújítási munkálatok a Szigony utca 8. szám alatti társasház homlokzatán, így hamarosan az épületre tervezett mesefigurákat is felfestik. A ház – amelynek szomszédos épületén a Szaffi című animációs film hősei láthatók – egyik tűzfalára a Vuk, a másikra a Macskafogó című kultikus rajzfilm egy-egy jelenete kerül.

Az idei év számos könnyítést hozott a Józsefvárosi Önkormányzat üres tűzfalak felújítására, hőszigetelésére és festésére vonatkozó pályázati konstrukciójában. Immár a munkálatok 85 százaléka nyerhető el vissza nem térítendő támogatásként. Ezt a lehetőséget ragadta meg több társasház is a kerületben. Mivel Józsefváros vezetése gyermekbarát város építését tűzte ki célként maga elé, ezért azt szorgalmazza, hogy a magyar mesevilág alakjai jelenjenek meg a tűzfalakon, ezzel is hangsúlyozva Józsefváros családbarát arculatát.

A Szigony utca 8. szám alatti ház még a tavasz végén nyújtott be pályázatot az önkormányzathoz, amelyet a bíráló bizottság el is fogadott, ennek értelmében az épület két tűzfala több mint 55 millió forintból szépül meg, összesen 1165 négyzetméteren.

Mint azt a környék önkormányzati képviselője Vörös Tamás lapunknak elmondta: örömteli, hogy sikerült ekkora méretű, sok lakónak otthont adó ház felújítását támogatnia az önkormányzatnak. Miután a lakóház támogatásáról szóló döntés megszületett, z  épület régi, rossz minőségű szigetelésének hálója le is szakadt, amely esemény önmagában mutatja, hogy az önkormányzat jó döntést hozott, amikor hónapokkal ezelőtt pozitívan bírálta el a társasház pályázatát és pénzügyi segítséget nyújtott a lakóközösségnek. Vörös Tamás szerint a józsefvárosi panelházak megújításának támogatását is folytatni kell.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben