Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Balogh László előadása a Józsefvárosi Galériában

Egy csipetnyi Óceánia

2019. október 16. szerda

Óceánia államairól tudhatott meg érdekességeket október 15-én a Józsefvárosi Galériába látogató közönség. Balogh László, a Zászlómúzeum vezetője vetítéssel és kisfilmekkel tarkított előadása a Csendes-óceán szigetvilágába nyújtott betekintést.

A jelenlévők először Ausztrália és Óceánia különválásának történetét hallhatták, érdekes, figyelemfelkeltő történetekkel fűszerezve, majd megismerhették többek között a Cook-szigetek, Új-Zéland, Pápua Új-Guinea, Francia Polinézia, a független Szamoa és Amerikai Szamoa, illetve a mindössze 47 lakost számláló Pitcairn-szigetek földrajzi jellemzőit.

Balogh László előadásában bemutatta az egyes államok zászlóit, illetve a rajtuk található szimbólumokat és azok jelentéseit is jobban megismerhették a jelenlévők. Többek között arról is hallhattak, hogy a Pápua Új-Guinea zászlaján szereplő paradicsommadár aranysárga színe a felemelkedést jelképezi, a vörös szín pedig a szabadságért vívott küzdelem szimbóluma. Amerikai Szamoa zászlajával kapcsolatban egyebek mellett az is elhangzott, hogy a rajta szereplő nyíl a harciasság jelképe. Az előadás záró részeként az egyes államokat bemutató kisfilmeket láthatott a közönség.

Fotó: Nyári Gyula/Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben