Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az újraélesztés világnapja

Újraélesztési gyakorlat a Molnár suliban

2019. október 17. csütörtök

Fontos, hogy a bajban ne csak tudjunk, de merjünk is segítséget nyújtani. A Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítású Nyelvű Általános Iskolába járó diákok többek között az elsősegélynyújtás legfontosabb technikáit is elsajátítják. A Vöröskereszt bázisiskolájában október 16-án, Az újraélesztés világnapján a gyermekek, a szüleik és az intézmény dolgozói egy ambu baba segítségével egymást folyamatosan váltva sajátíthatták el és gyakorolhatták az újraélesztés helyes technikáját.

„Rendszeresen tartunk olyan foglalkozásokat, amikor a diákjaink és a dolgozóink az újraélesztést gyakorolhatják. Egésznapos, reggel nyolctól délután négyig tartó folyamatos újraélesztést, melybe a szülőket is bevontuk, most első alkalommal szerveztünk”– tájékoztatta lapunkat Tanosné Horváth Márta, az intézmény vezetője. Az igazgatónő hozzátette, hogy jó, ha a gyermekeket minél korábban beavatjuk az elsősegélynyújtás rejtelmeibe, ezért idén már a Mesepalota óvódásai is csatlakoztak az újraélesztési gyakorlathoz.

A kicsik izgatottan és kíváncsian figyelték, majd utánozták a Vöröskereszt önkénteseként is dolgozó tanító néni mozdulatait, majd – miután ügyesen elsajátították az újraélesztés módszerét – az önbizalmukat és a bátorságukat tovább növelte, hogy egy jelmezt magukra öltve kis időre igazi szuperhősökké válhattak.

Fotó és szöveg: Tukács Orsolya/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben