Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Igazságosabbá tesszük az év végi jutalmakat

Közlemény az év végi juttatásokról

2019. november 26. kedd

Tévesen jelent meg több sajtótermékben, hogy Józsefvárosban a szociális ágazatban dolgozók idén nem részesülnek év végi juttatásban. A valóság az, hogy idén is lesz év végi juttatás, amelynek rendszerét igazságosabbá tesszük: bővül a jutalmazottak köre és a legalacsonyabb jövedelműek nagyobb összegű év végi juttatásra számíthatnak, mint eddig.

Józsefváros önkormányzata annak ellenére is elismeri a szociális szféra dolgozóinak munkáját, hogy a kerület költségvetésében idén sem volt erre a célra elkülönítve az erre szánt összeg.

Igazodva az önkormányzat pénzügyi helyzetéhez a juttatást két részre osztjuk: karácsony előtt minden érintett szociális vagy egészségügyi intézményben foglalkoztatott dolgozónk nettó 100 ezer forintot vehet át. Ez a legalacsonyabb jövedelműeknek, akik nettó 100 ezer forint alatt keresnek, többletet jelent az eddigi gyakorlathoz képest. Bővül továbbá a jutalmazottak köre: 200 olyan egészségügyi alkalmazott is részesül az év végi juttatásból, akik korábban semmit sem kaptak.

Jövőre, látva a 2019.évről megmaradt pénzmaradvány nagyságát és a más területeken jelentkező igényeket, a lehetőségeinkhez képest fokozatosan egészítjük ki, a legalacsonyabb fizetésűekkel kezdve. Ez egy szolidáris megoldás, mert azoknak juttat többet, akiknél a legnagyobb a szükség.

2018-ban 667 fő részesült ebben a fajta juttatásban, ebből 28 fő volt a Szent Kozma Egészségügyi Központ dolgozója. 2019-ben 823 fő részesül év végi juttatásban, ebből 230 fő a Szent Kozma Egészségügyi Központ dolgozója.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben