Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Álhír, hogy méheket telepítene Józsefváros új vezetése a buszmegállókba

Az álhír egyetlen célja a politikai hangulatkeltés

2020. január 23. csütörtök

Nem tervezi méhkasok telepítését a buszmegállókba az önkormányzat - ne dőljenek be az álhírgyárnak!

Álhír, hogy méheket telepítene Józsefváros új vezetése a buszmegállókba

A Fideszhez köthető propaganda- és álhíroldalak azt a valótlanságot terjesztik, hogy a józsefvárosi önkormányzat vezetése méhkasokat kíván telepíteni a buszmegállókba. A minden alapot nélkülöző álhír egyetlen célja a politikai hangulatkeltés és az önkormányzat vezetésének tudatos és szervezett lejáratása.

A tények következők:

• Józsefváros önkormányzata nem méheket, hanem fedett buszmegállókat szeretne telepíteni a kerületbe, annak érdekében, hogy a buszra várakozó emberek nyáron ne égjenek a napon, télen pedig ne ázzanak az esőben.

• A fedett megállók egy részénél az önkormányzat a készülő klímavédelmi intézkedései között alkalmazna egy, a világ más tájain már bevált módszert és zöld, élő növényzettel ellátott tetőt terveztetne néhányra.

• A józsefvárosi képviselő testület január 30-i ülésén fogja tárgyalni a kerület klímavédelmi tervét. A terv egy korábbi munkaanyagában szerepel a következő mondat (szó szerint idézzük): "Zöldtetős utasvárók: (a) Kezdeményezzük a BKK-nál, hogy új klímabarát utasvárók létesüljenek zöldtetőkkel, amelyek állatoknak is élőhelyet adnak, különösen méheknek, amelyeknek zöldfelületeink fenntartása szempontjából kulcsszerepe van”. Ezt a mondatot forgatta ki és értelmezte félre a Fidesz egyik önkormányzati képviselője, hogy a propagandaoldalak már az álhírt terjeszthessék.

Mellékelünk képet, hogy a tervezett buszmegálló hogyan nézne ki megvalósult formájában. A képet ezúton is köszönjük az urbanplayer oldalnak.

Kérjük a józsefvárosiakat és budapestieket, újságolvasókat és internetezőket, hogy ne dőljenek be a fideszes álhírgyárnak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben