Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tájékoztató Adatfelvételi Programról

Önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvétel a kerületben

2020. február 06. csütörtök

A KSH tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy megbízottjaik kerületünkben önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajtanak végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy megbízottjaik kerületünkben a hivatal elnöke által 2020-ra engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajtanak végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következők:

1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei;

1942 A lakosság utazási szokásai;

2153 Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, naplóvezetés;

2154 Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, éves kikérdezés ;

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása a KSH népszámlálási adatállományának aktualizált változatából véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében. 

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki.

Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik. 

A lakosság részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os telefonszámon, valamint a lakinfo@ksh.hu email címen adnak további felvilágosítást.

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben