Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

AZ ÖNKORMÁNYZAT RÉGI VEZETÉSE MEGÍGÉRTE, AZ ÚJ KI IS FIZETI

Minden érintett megkapja a nyolcezer forintot

2020. február 07. péntek

Február 15-ig minden 65 év feletti józsefvárosi lakos megkapja a nyolcezer forintos egyszeri támogatást. Ezt még az előző önkormányzati vezetés ígérte meg a választási kampányban, de nem biztosították a gördülékeny és gyors intézkedéshez az adminisztratív és a pénzügyi feltételeket.

„Sikerült feldolgozni a beérkezett igényeket a 65 év felettieknek szánt nyolcezer forintos juttatással kapcsolatban, így a pénzügyi számfejtést is beleszámítva, február 15-ig mindenki megkapja az összeget” – jelentette be Pikó András polgármester. 

Összesen 11 658 fő jogosult a kerületben az egyszeri juttatásra. Az önkormányzat korábban arról tájékoztatta az érintetteket, hogy Józsefváros előző vezetése a nyolcezer forintos egyszeri juttatást úgy ígérte meg minden 65 év feletti VIII. kerületi lakosnak a választási kampányban, hogy azt sem adminisztratív, sem pénzügyi szempontból nem készítette elő. (Sára Botond, a kerület korábbi polgármestere a tavaly októberi önkormányzati választások előtt kevesebb mint egy hónappal jelentette be a támogatást.) 

Pikó András polgármester korábban többször elmondta, hogy a legnagyobb gond az: a juttatás folyósítása rendkívül sok adminisztrációs kötelezettséggel jár. „A pénzügyi osztály arról tájékoztatott, hogy legalább 3-4 ember hiányzik, s rájuk azonnal szükség lenne az idei teljesítéshez. Mindent megteszünk ennek érdekében, van olyan nap, amikor több mint 400 utalást írok alá” – fogalmazott.
Ezt a helyzetet viszont, annak ellenére, hogy az önkormányzat a lassú ügykezelés okát többször jelezte, sokan félreértették és azt hitték, hogy mégsem kapják meg a már megígért pénzt. Lakossági fogadóórákon, Facebook-kommentekben, de még a Józsefváros újság szerkesztőségében is gyakran érdeklődtek a juttatás után. 

Az önkormányzat januárban közölte, hogy „a feltételek ma már adottak, a juttatásban minden kérelmező részesülni fog”. Az önkormányzat számításai szerint az előző vezetés ígéretének teljesítése nagyjából 90-100 millióba kerül majd. 

Szöveg: Zoltai Ákos; Fotó: Ványi Ákos

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben