Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

VAGYONNYILATKOZAT(OK)

Autója nincs, megtakarítása van Pikó Andrásnak

2020. február 08. szombat

Közzétette legfrissebb vagyonnyilatkozatát Pikó András polgármester. Erre az állami vezetők és a kormánytagok, valamint a parlamenti képviselők mellett a polgármestere- ket és az önkormányzati képviselőket is törvény kötelezi; a határidő február elseje.

A polgármester friss vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy Pikó András felerészben tulajdonos 2003 óta egy józsefvárosi 135 négyzetméteres társasházi lakásban, valamint 2017-ben egy gyulai ingatlant is örökölt, amelynek negyedrészben a tulajdonosa. 

Pikónak nagy értékű ingóságai nincsenek – így autója sincs –, ugyanakkor összesen nagyjából 3 millió forint megtakarítása van, csaknem 26 ezer euró mellett. Magánszemélyeknek összesen másfél millió forinttal tartozik. 

A polgármester legutóbb a hivatalba lépésekor, tavaly novemberben tette közzé vagyonnyilatkozatát. Pár hónapja még egy Citröen típusú autója is volt, amelyet 2009-ben vásárolt. Ez már nincs benne a friss leltárban, viszont megjelent benne egy nagyjából kétmilliós magánnyugdíjpénztári megtakarítás. Novemberben – magánszemélyeknek – a mostaninál 500 ezer forinttal kevesebbel, egymillió forinttal tartozott. Lényegesebb változás, hogy Pikó András már nem tüntette fel vagyon-nyilatkozatában, azaz vélhetően eladta 50 százalékos részesedését abban a betéti társaságban, amelynek novemberben még ügyvezetője volt. 

A vagyonnyilatkozatot egyébként nem csak a polgármesternek kellett leadnia, hanem az összes helyettesének, valamint minden képviselőnek is, a többiekét azonban lapzártánkig még nem töltötték fel az önkormányzat honlapjára. 

Szöveg: Zoltai Ákos; Fotó: Ványi Ákos

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben