Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

VIDEÓS „KÉRDEZZ-FELELEK” SOROZATOT INDÍTUNK

Mindent megkérdezhet, mi választ találunk rá! - Forrás: Józsefváros újság

2020. február 29. szombat

Azzal a meggyőződéssel indítottuk el a Józsefváros újság legújabb videós sorozatát, hogy az itt élőket leginkább foglalkoztató kérdéseket legjobban maguk a józsefvárosiak tudják meg fogalmazni.

Fogtuk a kameránkat, és arra kértük az „utca emberét”, tegye fel önkormányzati képviselőjének vagy a hivatal illetékesének azt a kérdést, amire leginkább választ szeretne kapni. Ezután már csak meg kellett keresni a válaszadót, és el is készült „Kérdezz-felelek” sorozatunk első része, ami a YouTube csatornánkon illetve Facebook-oldalunkon is megtekinthető.

››› A sorozat első kérdése Rádai Dániel alpolgármester terepe, a kérdező ugyanis arra volt kíváncsi, hogyan oldható meg az egyébként megvilágított utcákon, hogy éjszaka a falevelek ne takarják ki a közvilágítást. Rádai elmondta, fontosnak tartják a megfelelő közvilágítás biztosítását, ezért vizsgálják a lehetséges műszaki megoldásokat.

››› A fővárosi kezelésű II. János Pál pápa tér esetében a játszótér felújítása, korszerűsítése, éjszakai zárhatósága, és a téren létesítendő illemhelyek elhelyezése merült fel kérdésként. Stettner István önkormányzati képviselő válaszában elmondta, hogy már felvették a kapcsolatot az illetékes főpolgármester-helyettessel, miközben a Józsefvárosi Önkormányzat is dolgozik azon, hogy 4–5 ingyenesen használható közterületi WC-t megnyissanak.

››› Végül a Teleki térrel kapcsolatban érdeklődött valaki, aki a kutyafuttatók felújítását és a tér zöldfelületének növelését sürgette. Felvetésére Szarvas Koppány Bendegúz önkormányzati képviselő adott választ, aki maga is fontosnak nevezte a kutyafuttatók felújítását, és ígéretet is tett erre. Ami a zöldfelület-növelést illeti, erről azt mondta, lakossági igényfelmérés után dönthetnek arról, hogy a térkövet felszedve milyen lehetőségek kínálkoznak a zöldítésre.

(A Józsefváros újság cikke)

Szöveg és videó: Nagy Dániel

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben