Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A KERÜLET TOVÁBBRA IS EGYÜTTMŰKÖDIK A HELYI VÁLLAKOZÁSOKKAL

Indul a vállalkozói ötletverseny

2020. március 05. csütörtök

Hamarosan újra lehet jelentkezni a „Vállalkozz Józsefváros” ötletversenyre. Kiemelten kezelné az önkormányzat a klímavédelmi eljárásokat bevezető és alkalmazó vállalkozásokat. 2020. július 1-től kötelező lesz az online számlázás. Ezekről is szó volt az év első vállalkozói klubján a H13-ban.

Idén is folytatódik a H13 Üzleti Klub rendezvénysorozata minden hónap utolsó keddjén. A napokban írják ki a „Vállalkozz Józsefváros” versenyt, amit most hirdetnek meg harmadszorra – mondta Bozsik István, a klub házigazdája. Az ötletversenyre kerületi vállalkozók és vállalkozni vágyók jelentkezését várják. Regisztrálni a H13 honlapján lehet.

Az első helyezett 1 millió forintos pénzdíjat kap, illetve részt vehet a ház inkubációs programjában – fejtette ki a szakember. A rendezvényen Rádai Dániel alpolgármester arról tájékoztatott, hogy az új költségvetésben jelentős összeget biztosítanak a H13 vállalkozásfejlesztési programjaira. Kiemelten kezelnék azokat a kerületi vállalkozásokat, amelyek klímavédelemmel és fenntarthatósággal kapcsolatos ösztönző kezdeményezéseket és tevékenységeket vezetnek be. A helyiségkiadási és helyiséggazdálkodási stratégiájukban arra törekszenek, hogy az induló és a már régóta működő vállalkozásokat is a kerületben tartsák. Számítanak a vállalkozók együttműködésére, ugyanakkor ötleteikre és igényeikre is, hiszen ez a részvételi költségvetés és fejlesztés egyik eleme – mondta az alpolgármester.

A rendezvényen a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének képviselője, Marjay Gyula adószakértő tartott előadást a friss adóváltozásokról, így például a négy- vagy több gyermekes családanyák január 1-től bevezetett teljes személyi jövedelemadó mentességéről. Beszélt a társasági adó adóelőleg-feltöltési kötelezettségének eltörléséről, a kiva 12 százalékra és a szálláshelyek általános forgalmi adójának 5 százalékra csökkentéséről, a szocho várható mérsékléséről és arról is, hogy július 1-től kötelező lesz az online számlák kiállítása.

Szöveg: Kolonics-Imre Zsófia; Fotó: Ványi Ákos

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben