Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egyenlegközlők kiküldése

Egyenlegértesítők kiküldése

2020. március 06. péntek

Az Adóügyi Iroda a korábbi évektől eltérően később küldi ki a magánszemélyek részére az egyenlegértesítőket

Tisztelt Adózó!

A gépjármű határozatok  késedelmes kiküldése miatt  az adózónak 2020. év első félévben késedelmi pótlék fizetési kötelezettsége nem keletkezik, mert  az adó megfizetésének időpontja a  döntés közlését  követő 15. nap.

 

A korábbi évek során meg nem fizetett adóhátralékok esetében 2020.03.15. napját követően - esetlegesen - felszámított,  ezer forintot el nem érő késedelmi pótlék tartozást az adózás rendjéről szóló  2017. évi CL. törvény (továbbiakban : Art.)  6. § (3) bekezdés figyelembe vételével, valamint az Art. 3. számú melléklet II. fejezetében foglaltak alapján az adózónak nem kell megfizetnie.

EGYENLEGKÖZLŐK MEGKÜLDÉSÉVEL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS

Az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016 (VIII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 2019. évben mind a 3200 önkormányzat csatlakozott az ASP rendszerhez, így a Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzata is. Az ASP rendszer célja az önkormányzati informatikai rendszerek korszerűsítése, az önkormányzatok belső működésének támogatása, egységes elektronikus ügyintézési szolgáltatások nyújtása a magánszemélyek és vállalkozások részére, így biztosítva az ügyfelek hatékony kiszolgálását.

A gyakorlatban azonban a rendszerfolyamatok esetében lassulás tapasztalható, esetenként az adatátvitel akadozhat, ezáltal a munkafolyamatok torlódhatnak. Ezen okoknak tulajdonítható, hogy az Adóügyi Iroda a korábbi évektől eltérően később küldi ki a magánszemélyek részére az egyenlegértesítőket, melyek tartalmazzák a 2020. évi adókötelezettségeket, valamint az adókötelezettség teljesítésére szolgáló készpénzutalási megbízásokat (csekkeket).

A késedelem miatt a lakosság megértését és türelmét kérjük.

Az egyenlegértesítőket az elektronikus ügyintézési kapcsolattartást előzetesen engedélyező magánszemélyek, valamint egyéni vállalkozók az ügyfélkapu értesítési tárhelyükre, a cégkapuval rendelkező adózók a cégkapu értesítési felületükre kapják meg.

Helyi adó ügyekben az E-Önkormányzat Portálon keresztül (elérhetősége: https://ohp-20.asp.lgov.hu) az önkormányzat lehetőséget nyújt az ügyfelei részére az elektronikus ügyindításra és az egyenleg lekérdezésére.

Amennyiben a magánszemélyek, valamint egyéni vállalkozók rendelkeznek ügyfélkapu regisztrációval, illetve a gazdálkodó szervezetek cégkapuval az E-Önkormányzat Portálon a nap 24 órájában lehetőségük van a folyószámla egyenlegük lekérdezésére.

Az adózó a befizetéseit  belföldi fizetési számlájáról történő átutalással is teljesítheti Józsefváros Önkormányzat  bevételi számláira. Ez esetben az utalás  közleményébe kérjük feltüntetni az adóazonosító számot.

 

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben