Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

ÖZVEGY KIPCSAK GYÖRGY ROVATA

A nagy leleplezés

2020. március 27. péntek

Ha már a tudományos konferenciák elmaradnak, az emberfia viszont tudásra szomjazik, elég, ha belehallgat a beszélgetésekbe. Ennyi tudós magyart még nem hordott hátán a föld, nincs ember, akinek ne lenne külön bejáratú elmélete a járványról, a karanténról, az okokról és okozatokról. Nem is csoda, hogy annyi Nobel-díjast adtunk a világnak, bár igaz, hogy szinte mindegyikük emigrációban élt, mert ez a haza nem a logikát imádja, hanem a kacifántos, „magyaros” észjárást.

Ketten rizsáztak a témára, az egyikükről tudom, hogy az őrző-védő iparban dolgozott, de ne a kigyúrt típusra gondoljunk.

– Tudod – kezdte az őrző-védő – ezt az egészet az angolok találták ki a II. világháborúban. Aztán ezt a biológiai fegyvert eladták a kínaiaknak, hogy úgy tűnjön, nem ők vannak a vírus mögött.

– Meg a zsidók – dobta be a mindent eldöntőnek vélt érvet a másik.

– Á, nem a zsidók. Az egész világot 26 ember tartja a kezében, és a Soros is csak a 24-ik vagy a 25-ik. Ő már nem játszik.

– Ezek azok, akik Svájcban szoktak összeülni?

– Igen, azok, ez a Blumberg vagy milyen csoport, vágod, akik ott izében, Davosban vagy hol ülnek össze évente. Most ezt találták ki, hogy eltereljék a figyelmet…

– Én meg azt hallottam, a vakcina is régen kész, csak megvárják, hogy nagy legyen a baj, és akkor drágábban adják…

– Igen, mert ha több kell, akkor olcsóbb lesz legyártani. Így lesz drágább. Az is mi, hogy olcsóbb a benzin? Ez nem véletlen, az arabok miatt.

– Meg az orosz gáz! Az egészet a turizmuson át irányítják. Mert amikor majd vége lesz a karanténnak, akkor az emberek felszabadulva érzik magukat, és megindulnak ész nélkül a világba nyaralni. Hát nem azt mondák, hogy pont júniusra lesz vége?

– Ezt mondom én is. Vagy őszre, de akkor meg mindenki elindul telelni.

– Meg az internet van ez mögött, mert most mindenki egész nap otthon lóg rajta. Meg az iskoláknak is jó, hogy kipróbálják a távoktatást. Ezt találták ki, ilyen ügyesen!

– Meg a wc-papír gyártók, azok nyakig benne vannak…

Majd régi ismerősökként átölelték egymást, puszi-puszi, aztán mentek hazafelé. Hónuk alatt egy-egy hatalmas wc-papír csomaggal.

Szöveg: Szerbhorváth György; Fotó: Huszár Boglárka

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben