Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

FIZETÉSI KÖNNYÍTÉSEK A KERÜLETBEN

Bérleti díj-fizetési haladék a józsefvárosiaknak

2020. április 23. csütörtök

A bérleti díjakra vonatkozó fizetési könnyítésekkel a Józsefvárosi Önkormányzat a járvány miatt nehéz helyzetbe került embereket, családokat kívánja segíteni, de nem árt tudni néhány fontos részletet, így azt is, hogy a haladékot kérvényezni kell, nem automatikus.

1. Bérleti díj haladék önkormányzati tulajdonú lakások bérlői és lakáshasználói részére

Az önkormányzattal bérleti jogviszonyban állók, vagy elhelyezésre jogosult lakáshasználók kérelmezhetik a fizetési halasztást a 2020. április 1. és 2020. június 30. közötti időtartamra. Erre a három hónapra a bérlőt késedelmi kamat nem terheli, és a halasztott bérleti díjak összegét augusztus 1-től hat hónapon át egyenlő részletekben az akkor esedékes havi díjakkal együtt fizetheti (sőt, adott esetben az önkormányzat felülvizsgálja a hosszabbítás lehetőségét is).

További részletek a kerületi önkormányzat honlapján olvashatók.

2. Részletfizetési haladék az önkormányzatnak részletekben fizető lakásvásárlók számára

Az önkormányzattal adásvételi szerződést kötő, és a vételárat részletekben fizető vevők részére ugyancsak elérhető kérelem alapján áprilistól 3 hónapra a fizetési halasztás. Erre az időtartamra a vevőt késedelmi kamat nem terheli. Az április 1. és június 30. között így meg nem fizetett törlesztőrészleteket augusztustól hat hónapon keresztül, kamatmentes részletekben fizethetik ki, és a 6 hónap a részletekben fizető lakásvásárlóknál is meghosszabbítható szükség esetén.

További részleteket az önkormányzat weboldalán talál.

3. Bérleti díj haladék az önkormányzati helyiségeket bérlő vállalkozók és civil szervezetek számára

Szintén három hónapra, április 1. és június 30. közötti időszakra a bérlők által benyújtott kérelemre halasztható a mikro-, kis- és középvállalkozások, egyéni vállalkozók, civil szervezetek, társasházak és magánszemélyek által bérelt önkormányzati ingatlanok bérleti díjfizetési kötelezettsége. A kérelemelfogadásának feltétele, hogy február 29-ig ne legyen bérleti díj tartozás. A bérlő augusztustól 6 hónapon keresztül, kamatmentes részletekben fizethetik majd meg a halasztott bérleti díjakat. 

További részletek az önkormányzat honlapján.

Fotó: Huszár Boglárka

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben