Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Főváros több mint 1400 fővel képviselteti magát az országos mintában.

KÉRJÜK, HA MEGHÍVÓT KAPOTT, MINDENKÉPPEN JELENJEN MEG A SZŰRÉSEN!

2020. május 08. péntek

Az elkövetkező két hétben a fővárosban és az ország 6 megyéjének mintegy 160 településén, közel 7000 ember szűrését végzik el

A Semmelweis Egyetem vezetésével, országos szűrőprogramot (H-UNCOVER) indított Magyarország négy orvosképző egyeteme a Központi Statisztikai Hivatallal együttműködésben.

A 2020. május 1-én indult, két héten át tartó reprezentatív vizsgálat célja, hogy pontosan feltérképezzék Magyarország átfertőzöttségét az újtípusú koronavírussal, ami elengedhetetlen a tudományos kutatások megalapozása és a járvány sikeres leküzdése érdekében.

A szűrési programba bevont lakosokat a KSH reprezentatív mintavétellel választotta ki, és az önkéntes részvételi lehetőségről levélben, telefonon egyaránt értesíti. A szűrőprogram sikerének alapfeltétele, hogy a vizsgálatra meghívót kapott lakosok minél nagyobb számban megjelenjenek a szűrőállomásokon, vagy otthonukban fogadják mintavételező csapatainkat. Minden, a szűrésen részt vevő állampolgár nemcsak saját maga és közvetlen környezete biztonságához járul hozzá, hanem további 500-1000 honfitársát is képviseli a reprezentatív mintán belül, ezáltal elősegíti a járvány megfékezését Magyarországon.  A szűrés minden résztvevő számára ingyenes, biztonságos és fájdalommentes.

A kerületünkben lévő lakosok számára a mintavétel május 1. és május 16. között a Semmelweis Egyetem három helyszínén zajlik, reggel 07.00 és este 19.00 óra között.

Fontos, hogy minden önkéntes résztvevőnek csak egy alkalommal kell elmennie a szűrésre.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben